TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

5 ölümlü trafik kazasının sanığı yargılanıyor

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde bir eğlence merkezinden çıktıktan sonra alkollü şekilde araç kullandığı sırada meydana gelen trafik kazasında
5 ölümlü trafik kazasının sanığı yargılanıyor
5 kişinin ölümüne neden olduğu ileri sürülen üniversite öğrencisi sürücünün yargılanmasına başlandı.

ESKİŞEHİR / İHA - 18 Temmuz’da gece saatlerinde Sivrihisar-Mihalıççık karayolu 4’üncü kilometresinde Ömer D. idaresindeki 06 D 0025 plakalı otomobil, Volkan M’nin kullandığı 26 YD 400 plakalı kamyonetin karşı şeride geçmesi sonucunda çarpışmıştı.

Kazada otomobil sürücüsü Ömer Doğaner ile araçtaki yolcular Ayşe Doğaner, Nebahat Doğaner, Miyase Doğaner ve Umut Borat Doğaner ve Hasan Kesecik olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kazada yaralanan 2 sürücü ve Ogün M. olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Polatlı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Olay sonrasında alkollü araç kullanırken ‘Taksirle Birden Çok Kişinin Ölümüne Sebebiyet’ verme suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanan Volkan M.’nin yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada konuşan tutuklu Sanık Volkan M., alkollü araç kullandığını kabul ederek, “O gün eğlence merkezinden çıkarak Yunus Emre beldesine gidiyorduk. Ben de alkol vardır. Kazadan dolayı ben de yaralandım. Şikayetçiyim. Üniversitede okuyorum” dedi.

Kazada eşini, çocuğunu, ablasını ve annesini kaybeden Ömer D. ise Volkan M.’den şikayetçi olduğunu ifade ederek, “Ben kendi şeridimde gidiyordum. Önümde hiçbir araç yoktu. Bir anda benim şeridime karşıdan gelerek geçti. Ben de kurtarmak için direksiyonu kırdım. Ancak bu arada karşıdan da bir araç geldi ve ikisinin ortasından aracın burnunu kurtardım. Ancak Volkan M. yeniden direksiyonu kırdı ve kaza meydana geldi” diyerek olayı anlattı.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar verirken, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Yazın