• Asayiş

500 polis ile husumetli ailelere şok baskın

Adana'da bir yılda 3 kişinin öldürüldüğü, 7 kişinin yaralandığı olaylara karışan Altınyüzük ve Üzer ailelerine 500 polisle şok baskın yapıldı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatlı ve ruhsatsız tabanca ile pompalı tüfeğe el konuldu. Polis çok sayıda kişiyi de gözaltına alındı.
500 polis ile husumetli ailelere şok baskın
İHA - Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi'nde 21 Temmuz 2016 tarihinde çıkan silahlı kavgada Ali Altınyüzük (33) ve Hacı Gizligöl (53) hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Karataş Caddesi'nde 17 Nisan'da seyir halindeki otomobile kalaşnikof ve tabancayla düzenlenen saldırıda ise Müslüm Üzer (56) yaşamını yitirmiş, iki yakını da yaralanmıştı. Bu olayların ardından polis cinayete ve yaralama olaylarına karışan Altınyüzük ile Üzer ailesine şok baskınlar başlattı.

Polis art arda 5. kez gündüz vakti Doğankent Mahallesi'ne özel harekat, çevik kuvvet, terörle mücadele ve asayiş şube müdürlüğünden oluşan 500 kişilik polisle şok baskın yaptı. Baskın sırasında zırhlı araçlar, 3 toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) kullanıldı. Polisler Doğankent'in girişinde bulunan Altınyüzük ve Üzer ailelerine ait iş yerlerine girdi. Ayrıca polis bu iki ailenin evlerine de baskın yaptı. Polis aynı anda yaklaşık 30 adrese girdi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatlı ve ruhsatsız tabanca ve pompalı tüfeğe el konuldu. Polis çok sayıda kişiyi de gözaltına alındı.
Yorum Yazın