TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Acemi dağcıyı zirveden kurtarma ekipleri indirdi

Kayseri’de makina mühendisi olduğu öğrenilen Ahmet T.’ (51), Erciyes Dağı’nda 3 bin 100 metre yükseklikte, yolunu kaybedince telefonla önce ailesine sonra jandarmaya haber verdi. Ahmet T., kurtarma ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonrasında dağdan indirildi.
Acemi dağcıyı zirveden kurtarma ekipleri indirdi
KAYSERİ / İHA - Edinilen bilgiye göre, Ahmet T.'nin öğle saatlerinde, Kayseri’de bulunan evinden ayrılarak, Erciyes Dağı’na doğa yürüyüşüne çıktığı öğrenildi. Erciyes Dağı’nın 3 bin 100 metre yüksekliğinde bulunan Şeytan Kayalıkları mevkiinde sis nedeniyle yolunu kaybeden Ahmet T. ilk olarak cep telefonuyla ailesini sonra da jandarmayı aradı. Acemi dağcının telefonda, kaybolduğunu ve korktuğunu söylemesiyle birlikte Jandarma Arama Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) , Erciyes A.Ş Kurtarma Ekiplerinden oluşan bir ekip harekete geçti. Kısa sürede Erciyes Dağı'nda buluşan ekipler, Ahmet T.’yi arama çalışmaları başlattı.

Yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından, Ahmet T. kaybolduğunu söylediği yerin daha yukarısında Erciyes Dağı'nın 3 bin 250 metre yükseklikte bir kayanın üzerinde diz çökmüş şekilde bulundu. 3 saat süren arama çalışmasında kurtarma ekiplerini koordine eden, Kayseri Arama Kurtarma Ekibi Lideri Zafer Karagül, Ahmet T.’nin rotasını kaybettiğini ve telefonla irtibat kurarak bulduklarını söyledi. Ayrıca Ahmet T. ‘nin bir dağcı olmadığını ve kıyafetlerinin dağ gezintisi için uygun olmadığını söyleyen Karagül, ”Bu mevsimde bilmediğin yerlere gidiyorsan bilen birilerinin yanında olmasının, rehberlik ediyor olmasının faydası var. Hiçbir şey bulamıyorsan daha kontrollü olmakta fayda var. En azından kılık kıyafeti daha iyi olabilirdi” dedi.

Karagül, arama çalışmaları sonrasında bulunan Ahmet T.'ye sıcak su içirdiklerini ve değiştirerek mont giydirerek aşağı indirdiklerini anlattı.

UMKE tarafından sağlık kontrolü yapılan Ahmet T. olayla ilgili olarak konuşmaktan kaçınırken, yapılan sağlık kontrolleri sonrasında jandarma ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.
Yorum Yazın