TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Ankara’da yakalanan şüpheliler tutuklandı

Konya’da bir esnafın bankadan çektiği 25 bin lirayı aracın camını kırıp bagajdan çalan 4 hırsızlık şüphelisi Ankara’da yakalandı.
Ankara’da yakalanan şüpheliler tutuklandı
İHA - Şüphelilerden ikisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, mermercilik işiyle uğraşan Mevlüt M. (55) beş gün önce bir bankadan 25 lira çektikten sonra aracına binerek namaz kılmak için bir caminin yakınlarında durdu. Parayı yanında taşımak istemeyen Mevlüt M., bankadan çektiği parayı, bagaja koyduktan sonra aracını kilitleyip camiye gitti. Bu sırada bankadan itibaren kendisini sahte plakalı otomobille takip eden iki kişi, park halindeki aracın camını kırdıktan sonra bagajda bulunan 25 bin lirayı alıp kayıplara karıştı.

Camiden döndüğünde aracının camının kırık olduğunu fark eden Mevlüt M., paranın da çalındığını anlayınca polisi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayın yaşandığı yerdeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin aracının plakasını tespit eden polis, şüphelilerin kullandığı aracın plakasının sahte olduğunu belirledi. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelilerin kullandığı beyaz renkli sahte plakalı aracın, Cihanbeyli ilçesinde görülmesi üzerine zanlıların plakalarını değiştirdikten sonra Ankara'ya gittikleri anlaşıldı. Hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen Ömer M. (37), Serkan M. (27), Gökhan M. (31) ve Emre M. (27) Ankara polisiyle gerçekleştirilen ortak çalışma neticesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Konya'ya getirilen şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin yakınları adliye girişinde görüntü çekmek isteyen basın mensuplarına saldırdı.

Şüphelilerden Gökhan M. ile Emre M. savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ömer M. ile Serkan M. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akraba olan zanlıların parayı çaldıkları sırada sahte plakalı otomobilden indikleri ve otomobile bindikleri anlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Yorum Yazın