TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Antalya’da berkin elvan eylemi olaysız sonlandı

Antalya'da akşam saatlerinde Berkin Elvan için toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, protestolarının ardından polisin uyarısıyla dağıldı.
Antalya’da berkin elvan eylemi olaysız sonlandı
Antalya'da akşam saatlerinde Berkin Elvan için toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, protestolarının ardından polisin uyarısıyla dağıldı.
Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için yaklaşık 300 kişi Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada bir süre polis ve hükümet aleyhinde slogan atan gruptan bazıları ellerindeki Berkin Elvan afişiyle, katlı otopark üzerinde konuşlanan TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin önüne gelerek eylem yaptı. Polis slogan atan gruba TOMA’dan, “Hak ve düşünceler çerçevesinde düzenlediğiniz etkinlik, yasa dışı eyleme dönüşmüştür. Grup içerisinde, düzenlenen etkinliği provoke ederek, sizleri güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmek isteyen şahıslar bulunmaktadır. Lütfen bu şahıslara uymayalım. Çocuklar, yaşlılar, bayanlar grubu provoke edenler var. Lütfen grup içerisinden ayrılalım. Ayrılmanız için size makul süre tanınacaktır. Dağılmamanız halinde kanunların verdiği yetkiye dayanarak, zor kullanılacak ve hakkınızda kanunun suç saydığı fiillerden dolayı yasal işlem yapılacaktır. Lütfen dağılın” uyarısında bulundu.
Uyarının ardından yaklaşık 150 kişilik grup slogan atarak Cumhuriyet Caddesi, Yener Ulusoy Bulvarı üzerinden yürüyerek, Kazım Özalp Caddesi(Kapalı Yol) girişinde toplandı. Yan taraflarında polis aracını gören gruptan bazılarının taş atmasıyla ortam gerildi. Bu sırada grup içinden bazıları arkadaşlarını polise taş atmamaları için uyardı. Polise doğru torpil atan grup, çevik kuvvetin hareketlenmesiyle ara sokaklara kaçtı.
PANZERLE HATIRA FOTOĞRAFI
Çevik kuvvet ekipleri cadde boyunca ilerledi. Polisin bütün ara sokakları kapattığı gözlendi. Cumhuriyet Meydanı ve Attalos Heykeli önünde TOMA ve panzer hazır bekledi. Eylemciler ara sokaklarda dağıldı. Attalos Heykeli önünde bekleyen panzer önünde bazı vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirmesi ilginç görüntüler oluşturdu.
Yarım saatlik bekleyişin ardından polis Cumhuriyet Meydanı’na çekildi. Grup daha sonra meydanda tekrar toplandı. Polisin uyarısıyla tekrar dağılan grup Attalos Heykeli önünde İstiklal Marşı’nı okudu. Polisin son uyarısının ardından grup dağıldı.
Yorum Yazın