TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Antalya'da sahte kredi kartı operasyonu

Antalya’da, iki yıl önce sahte kredi kartı dolandırıcılığından gözaltına alınıp tutuklanan, ifade tutanaklarındaki imza sahte çıkınca tahliye edilen bir kişi ile buna yardımcı olan iki kişi gözaltına alındı.
Antalya'da sahte kredi kartı operasyonu
İHA- İki yıl önce kredi kartı çetesinin lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve mahkemede bilirkişi tarafından polisteki ifadesinin altında bulunan imzasının sahte olduğu doğrultusunda verilen bilirkişi raporun ardından serbest bırakılan Serdar G.G., aynı suçtan tekrar gözaltına alındı. Hakkında 506 yıldan 1206 yıla kadar hapisle yargılanırken iki yıl sonra serbest bırakılan Serdar G.G., yanındaki iki kişiyle birlikte bu sabah adliyeye getirildi.

Serdar G.G ve arkadaşları, Antalya Adliyesi'ndeki ifadelerinin ardından savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Serdar G.G., polisin, yeni kurulan hizmet binası için istenilen 4 klimayı almadığı için kendisine komplo kurulduğunu iddia etmiş ve polisler hakkında dava açmıştı.

Edinilen bilgiye göre, iki gün önce bir ihbarı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte kredi kartı dolandırıcılığı çetesinin varlığını tespit etti. Şüphelilerin Muratpaşa ve Kepez ilçelerindeki evlerine yapılan operasyonda, iki yıl önce sahte kredi kartı dolandırıcılığından gözaltına alınıp tutuklanan, ifade tutanaklarındaki imza sahte çıkınca tahliye edilen Serdar G.G. ile buna yardım eden Ö.A.G. ve Y.E.B. gözaltına alındı. Emniyete götürülen zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan, daha önce aynı suçtan sabıkası bulunan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda başkalarına ait kredi kartları, bilgisayarlar, kredi kartı kopyalama cihazları ele geçirildi. Konuyla ilgili Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Bazı basın yayın organlarında; “Polisteki İmza Sahte Çıktı Hakim Serbest Bıraktı, Polis İfadesindeki İmzası Sahte Çıkan Tutuklu Tahliye Edildi Ne Olacak Şimdi, İpten Döndü, Sahte İfade Tutanağıyla 1206 Yıl Hapsi İstenmiş ‘Polis Tuzağı’, Tahliye Sebebi Sahte İmza” başlıklı haber içeriklerindeki iddialar ile ilgili gerekli araştırmanın yapıldığı açıklamada bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması” suçları ile ilgili olarak, 29.11.2011 tarihinde 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 67 şüpheli şahıs işlem görmüş, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden aralarında haberde adı geçen şahsın da olduğu 20 şüpheli tutuklanıp 7 şüpheliye de adli kontrol hükümlerinin uygulandığı tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimimizce yürütülen söz konusu 2011/767 suç numaralı soruşturma dosyasının tetkikinden, tüm işlemlerin hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirildiği görülmüştür. Kanunların kendisine verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde görev yapan emniyet teşkilatımıza yönelik bu tür asılsız iddialara daha dikkatli yaklaşılmasının uygun olacağı düşünülmektedir.Ayrıca, asılsız iddialara karşı hukuki yollara başvurulacaktır."
Yorum Yazın