TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.119
  • Altın 2281.319
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Aracında ele geçen 100 kilo eroinden haberi yokmuş

Samsun'da Van'dan İstanbul'a giden bir kamyonette yapılan aramada 100 kilo 632 gram eroin ile yakalanarak tutuklanan 2 kişinin yargılanmasına başlandı.
Aracında ele geçen 100 kilo eroinden haberi yokmuş
Tutuklu sanıklar araçta eroin olduğunu bilmediklerini savundular.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda yaklaşık 9 ay önce Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde aracındaki 100 kilo 632 gram eroini İstanbul'a götüren Kadir Y.(48) ile kendisine aracıyla öncülük eden amcasının oğlu Paşa Y.'yi (39) gözaltına aldı. Olaydan sonra tutuklanan Kadir Y. ve Paşa Y.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. Kadir Y. ve Paşa Y. ele geçen 100 kilo 632 gram eroinden haberlerinin olmadığını söyledi. Paşa Y., " Kadir Y. amcamın oğlu olur. Benim 6 çocuğum var, 5'i okula gidiyor. Maddi olara sıkıntıların var. Amcamın oğlu Kadir bana kendisinin gümrük kaçağı zirai ilaç ve sigara götüreceğini ve kendisine aracımla öncülük yapıp yolda polis aramalarını gördüğüm takdirde haber vermem için Van'dan Erzurum'a kadar yardım istedi. Bu yardım karşılığı 500 lira teklif etti. Ben de paraya ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Ben önce aracımla seyir ederken, Kadir de aracıyla arkadan geliyordu. Erzurum'a ulaştığımızda bana 500 lira daha verip araçtaki ilaç ve sigaraları Kırıkkale'ye kadar götürmesine öncülük yapmak için yeniden teklifte bulundu. Bana bin lira para verdi. Birlikte yola çıktı. Samsun'a gelince polisin yolu kestiğini gördüm ve geriden aracıyla gelen Kadir'e telefon açıp uyardım. Kadir'e şifre olarak uykusu geldiğinde uyuması gerektiğini söyledim. Kadir de gelmedi. Polis aracımda arama yaptı. 20 dakika sonra da Kadir'e yakalaşıp aracıyla yanıma getirdiler. Ben araçta sigara ve zirai ilaç olduğunu zannediyordum Yemin ederim ki, eroinden haberim yoktu" dedi.

Kadir Y. ise aracında ele geçen 100 kilo 632 gram eroinden kendisinin de haberi olmadığını belirterek, "İranlı Hacı Esat adında bir kişi ile tanıştım. Kendisi ilaç işinde iyi para olduğunu söyleyerek bana iş teklifinde bulundu. Daha sonra araç satın almak için 15 bin lira para verdi. Ben 27 bin 500 liraya olayda ele geçen aracı satın aldım. Daha sonra paranın geri kalanını Hacı Esat bana verecekti. Kendisiyle buluştuk. Aracı benden aldı. Kaçak zirai ilaç ve sigara yüklediğini ve bunları Ankara'ya götürmemi istedi. Ben de yolda yakalanmamak için amcamın oğlu Paşa'dan bana öncülük yapması için yardım istedim. Birlikte yola çıktık. Samsun'a gelince Paşa bana telefon açıp aramızdaki şifre olan 'Uykun varsa uyu" dedi. Ben de yolda polis olduğunu anladım ve aracımı kenara çekip uyumaya başladım 15 dakika sonra polis yanıma gelip beni yakaladı. Ben araçta eroin olduğunu bilmiyordum" dedi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Yorum Yazın