• Asayiş

Bağış yapacağım deyip sadaka kutusunu çaldı

Bursa'da maya alma bahanesiyle geldiği fırında bağış yapacağını belirtip sadaka kutusunu çalan hırsız kameralara yakalandı.
Bağış yapacağım deyip sadaka kutusunu çaldı
İHA - Olay, merkez Osmangazi ilçesi Kanalboyu Caddesi'nde 51 yaşındaki Ahmet Penek'e ait ekmek fırınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi maya alma bahanesiyle fırına girdi.

Bir adet maya alan kimliği belirsiz hırsız, daha sonra bağış yapacağını belirtip bozuk para aramaya başladı. Ancak bağış yapacak bozuk para bulamayan kimliği belirsiz kişi Penek’ten bir maya daha istedi. Penek ikinci mayayı almaya gittiğinde tezgahın üzerinde duran bağış kutusunu çalan hırsız kayıplara karıştı. Mayayı vermek için geri geldiğinde içerisinde 400 lira para bulunan sadaka kutusunun yerinde olmadığını fark eden Ahmet Penek, polisi arayarak ihbarda bulundu.

Sadaka kutusundaki paraların durumu olmayan çocuklara burs için toplandığını dile getiren Ahmet Penek, “Biz durumu sonradan fark ettik. Normal müşteri gibi maya almaya gelmiş. Bir maya istemiş daha sonra sadaka kutusunu gözüne kestirince ikinci mayayı istemiş. İçeriye girince sadaka kutusunu alıp kaçmış” dedi.

Polis ekipleri iş yerine ait kameraları incelemeye alarak, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Yorum Yazın