TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Beyoğlu’nda kadın cinayetleri projesi

Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerinde uygulanan indirimlerini protesto etti. Kortej eşliğinde yürüyüş gerçekleştiren grupta bazı kadınlar el ele tutuşarak mor bir şeritle güvenlik şeridi oluştururken, eyleme çevredeki vatandaşlarda destek verdi.
Beyoğlu’nda kadın cinayetleri projesi
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi, son zamanlarda artan kadın cinayetlerinde uygulanan indirimleri protesto etti. Ellerinde döviz, pankart ve flamalarla Taksim Tünel Meydanı’ndan yürüyüşe geçen kadınlara, CHP eski İstanbul Milletvekili Melda Onur ve çeşitli cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların yakınları da destek verdi.
Meydanda bir süre slogan atan gruptaki bazı kadınlar el ele tutuşarak mor bir şeritle güvenlik şeridi oluşturdu. İyi hal, saygın tutum ve haksız fiil gibi çeşitli ceza indirimlerini protesto eden grup, sloganlar eşliğinden İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnada çevredeki bazı vatandaşlar gruba alkışlayarak destek verirken, bazıları da eylemi cep telefonlarına kaydetti. Bir süre sonra Galatasaray Meydanı’na varan grup burada basın açıklamasını gerçekleştirdi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)
Yorum Yazın