TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Böyle saldırı görülmedi

Eyüp'te uçan balonlarda helyum gazı yerine karpit gazı kullanıldığını belirleyen zabıta ekipleri, denetim sırasında saldırıya uğradı.
Böyle saldırı görülmedi
CRA -

Eyüp'te içinde helyum gazı yerine karpit gazı bulunan uçan balonları toplamak isteyen zabıta memurları, seyyar satıcının saldırısına uğradı. Uçan balonu ateşleyen satıcı zabıtaların üzerine işte böyle attı.

Olay, Eyüp Fahri Korutürk Caddesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, temmuz ayında Eyüp Sultan Camii Meydanı ile çevresinde uçan balon imalathanelerini denetleyip, kaçak işletmelere ve satış yapanlara ceza kesti. Eyüp Belediyesi zabıta birimleri yaptıkları bu denetimlerde mahalle aralarındaki gecekonduların imalathaneye çevrildiğini ve uçan balonlarda helyum gazı yerine karpit gazı kullanıldığını tespit etti.

Geçtiğimiz hafta sonu ise Fahri Korutürk Caddesi'nde denetimlerini tekrarlayan Eyüp Belediyesi zabıta ekipleri, kaçak satış yapan satıcıların ürünlerine el koydu. Bu sırada bir seyyar satıcı elindeki balonlara çakmakla ateş verip, zabıta ekiplerine fırlattı. Olayda Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Barış Keskin ve İlknur Şahin yaralandı.  İki zabıta memurunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu.

Elleri ve yüzü yanıklar oluşan Barış Keskin, "Görev halindeyken seyyar baloncuyla karşılaştık. Buradan uzaklaşmalarını söyledik. Uzaklaşmadıklar bizde balonları ellerinden almaya çalıştık. Onlar da ellerindeki balonları tutuşturdular. Yanımızda bir de bayan arkadaşımız vardı. O da zarar gördü. Normalde helyum gazı tutuşmuyor. Karpitten üretiyorlar. Bunlar zararla maddeler" diye konuştu.

Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Akyıldız ise sık sık benzer olaylarla karşılaştıklarını ifade ederek, "Biz bunların merkezlerini tespit ettik. Oralara daha önce emniyetle birlikte baskın düzenledik. Kimyasal maddeleri alıp imha ettik. Ama Eyüp'te insan sirkülasyonu çok olduğu için her an çıkabiliyorlar. Öyle bir anda da arkadaşlarımız müdahale etti. Vatandaşımızın zaman zaman bu tür seyyar satıcılara sahip çıkıyor. Bu kardeşimiz onlar için bu durumda. Şu anda emniyetle beraber bu çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Öte yandan seyyar satıcının balonu ateşlediği anlar ve sonrasında yaşananlar yakınlardaki bir işyerinin güvenlik kamerasına işte böyle yansıdı.  Görüntülerde, zabıta memurları ve seyyar satıcı arasında dakikalarca süren tartışmanın ardından, seyyar satıcının balonu ateşleyip kaçtığı görülüyor. Yanan balonun yüzüne değmesi üzerine yüzünde yanıklar oluşan zabıta memuru Barış Keskin'in, zabıta yeleğini üzerinden çıkartıp, acılar içinde bilinçsizce koştuğu anlar da güvenlik kamerasına takılıyor.

Olayın ardından kaçan seyyar satıcının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

Yorum Yazın