TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

CHP'de tefecilik skandalı!

CHP Antalya Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı M.G. hakkında, tefecilik iddiasıyla kamu davası açıldı.
CHP'de tefecilik skandalı!
AJANSLAR - CHP içinde çok ses getirecek tefecilik olayı Antalya'da yaşandı. alya Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, M.G. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

CHP'yi karıştıracak tefecilik iddiası, Serikli ve Antalyalı mağdur Adnan Ege, Ali Ünal, Mehmet Şimşek ve Perihan Ünal isimli vatandaşların şikayeti ile ortaya çıktı. Şikayeti değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Şube ekipleri başlattığı tefecilik operasyonunda, CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı işadamı M.G. ve birlikte iş yaptığı N.G. hakkında 'tefecilik' iddiasıyla işlem yaptı.

Sabah'tan İbrahim Okumamış'ın haberine göre Cumhuriyet Savcılığı, şikayetçilerin birbirini doğrulayan ifadeleri, senetler ve senetler karşılığı hiçbir mülk devrinin olmamasını olağan şüphe görüp, M.G. ve N.G. hakkında 'tefecilik' suçunu işledikleri gerekçesiyle iddianame hazırlayıp yargılanmalarını istedi.

14 Aralık 2020'de hazırlanan iddianame Antalya 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafında kabul edildi. Antalya Cumhuriyet Savcılığı Selçuk Ural tarafından hazırlanan iddianamede, M.G. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Cumhuriyet Savcısı, aynıca M.G. için TCK 53. madde gereğince kamu görevlerinden men edilmesini de talep etti.

Davacı Adnan Ege, ifadesinde, faizle para veren N.G.'den 7 aylık süre zarfında geri ödemek üzere 1 milyon lira borç para aldığını, karşılığında 1 milyon 327 bin lira bedelli çek verdiğini ve bunun içerisinden 927 bin lira ödediğini, geri kalan 400 bin lirayı ise şahit karşılığında senet yaptıklarını söyledi. Davacı Mehmet Şimşek ise ifadesinde, faizle para verdiği bilinen N.G.'den 700 bin TL para aldığını, karşılığında 600 bin ve 750 bin liralık iki ayrı senet verdiğini iddia etti. Mehmet Şimşek, aldığı parayı ise elden taksitler halinde 1 milyon 350 bin lira olarak ödediğini, aralarındaki güven ilişkisinden dolayı senetlerini geri almadığını sonucunda ise N.G.'nin 600 bin liralık senedi icra takibine koyarak senedi de M.G.'ye ciro ettiğini kaydetti.

Yorum Yazın