TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Cinayet davasında adliyenin önü karıştı, 1 polis yaralı

Bursa’nın İznik ilçesinde Zeki Dursun'un öldürülmesiyle ilgili İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşma öncesinde, emniyet ekipleri ile öldürülen kişinin ailesi ve yakınları arasında arbede yaşandı. Arbede sonucunda 9 kişi gözaltına alınırken, bir polis memuru da yaralandı.
Cinayet davasında adliyenin önü karıştı, 1 polis yaralı
İHA - 8 Eylül 2013 tarihinde Zeki Dursun ve arkadaşı Y.E.A. sahil kenarında oturdukları sırada kimliği belirsiz kişilerin silahlı ve sopalı saldırısına uğradılar. Saldırı sonucunda Zeki Dursun, hayatını kaybetmişti. Zeki Dursun'un öldürülmesi İznik'te büyük tepkilere yol açmış, Dursun'un yakınlarından oluşan yaklaşık 2 bin kişilik grup cinayet zanlısının yaşadığı mahalleyi basarak, Romanların oturduğu bölgelerdeki ev ve işyerlerini taşlamışlardı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayetle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. Öldürülen Zeki Dursun’un yakınları, duruşma sırasında cinayeti işlediği öne sürülen kişilerin yakınlarına tepki gösterirken, tartışma yaşandı.

TARTIŞMA ADLİYE DIŞINA SIÇRADI
Mahkemede başlayan tartışma adliyenin dışına da taştı. Olaylara polis müdahale ederken, öldürülen şahsın 50 civarındaki yakını ile polis arasında duruşma öncesinde arbede yaşandı. Emniyet ekipleri, adliye koridorlarında güvenliği sağlamak amacıyla vatandaşları çıkarmak istediler. O sırada emniyet ekiplerine sözlü hakaret ederek üzerine yürüyen öfkeli kalabalık, polislerce zorlukla da olsa adliye bahçesine çıkarıldı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1 POLİS YARALANDI
Yaklaşık yarım saat süren arbede sonucunda, emniyet ekiplerine saldıran 9 kişi gözaltına alınırken, arbede sonucunda yumruklara maruz kalan bir polis de yaralandı. Kalabalık, emniyet ekiplerince adliye bahçesi dışına çıkarılırken, acil servise götürülerek tedavi altına alınan yüzünden yaralanan polisin ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Yorum Yazın