TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Cizre'de trafik kazası, 1 ölü, 2 yaralı

Cizre-Nusaybin uluslararası karayolunda petrol yüklü tanker ile meyve yüklü Tır'ın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.
Cizre'de trafik kazası, 1 ölü, 2 yaralı
İHA - Kaza, Cizre Nusaybin uluslararası karayolunun 50 kilometresinde bulunan Çığır köyü mevkiinde meydana geldi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinden Cizre istikametine gelen Ahmet Çağlı yönetimindeki meyve yüklü 33 CSK 47 plakalı Tır ile Cizre’den Nusaybin istikametine gitmekte olan Cemal Balgaş idaresindeki 33 AVK 64 plakalı ham petrol yüklü tanker kafa kafaya çarpıştı. Kazada hurdaya dönen Tır'da sıkışan sürücü Ahmet Çağlı hayatını kaybederken, yanında bulunan Hayrettin Kurt ile tanker sürücüsü Cemal Balgaş ağır yaralandı.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Hayrettin Kurt vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaşanan kazadan sonra Cizre ve İdil ilçelerinden olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Kaza nedeni ile Cizre-Nusaybin Karayolundaki ulaşım tek şeritten ve kontrollü bir şekilde sağlandı.

İki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu araçta sıkışan tanker sürücüsü Cemal Balgaş iki saat boyunca sıkıştığı yerden çıkarılmayı bekledi.Yaralı sürücüyü sıkıştığı yerden çıkarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu ancak sürücü sıkıştığı yerden çıkarılamayınca Nusaybin ilçesinden bir kurtarma ekibi olay yerine sevk edildi. Kurtarma ekiplerinin iki saatlik çalışmasının ardından yaralı tanker sürücüsü sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların hastanelere sevk edilmesinden sonra kurtarma ekipleri aracında sıkışarak hayatını kaybeden Ahmet Çağlı’nın cesedini çıkarmak için çalışmalara başladı ancak ekiplerin bir saatlik çalışmasına rağmen Çağlı’nın cesedi çıkarılamayınca olay yerine bir vinç çağrıldı. Ekipler vincin yardımı ve yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından Çağlı’nın cesedini çıkarabildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorum Yazın