TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Çorum-Ankara yolunu kapattılar

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Arifegazili köyünde, elektrik şirketine tepki gösteren vatandaşlar Çorum-Ankara karayolunu yaklaşık bir saat süreyle araç trafiğine kapattı.
Çorum-Ankara yolunu kapattılar
Sungurlu ilçesine bağlı Arifegazili köylüleri elektrik dağımı yapan şirketin sulama pompalarının elektriklerini kesmesine öfkelenerek köyün kenarından geçmekte olan Çorum-Ankara karayolunu ulaşıma kapattılar. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu eylem nedeniyle bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.
Elektriklerinin kesilmesine öfkelenen ve tepkilerini karayolunu ulaşıma kapatarak gösteren köylüler, saat 16.30 sıralarında köy muhtarı Şükrü Yadiğar öncülüğünde Çorum-Ankara karayolunun gidiş şeridini ulaşıma kapattılar. Karayolunun 65. kilometresinde topluca yola çıkan köylüler, yolun ulaşıma kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlarla da tartıştılar. Ömer A. adlı bir araç sürücüsü ile tartışan köylüler, sürücünün tabanca çektiğini iddia ederek darp ettikleri sürücünün aracının da camlarını kırdılar. Jandarmanın müdahalesi ile kavga biterken, araç sürücüsü kendisini darp eden ve aracının camlarını kıran köylülerden şikayetçi oldu.
Yolun kapatılmasından hemen sonra olay yerine gelen Sungurlu Jandarma Komutanı Yzb. Necip Sirkeci, köy muhtarı ve köylülerle görüşerek araç trafiğine kapatılan yolun açılmasını istedi.
Köylülere yol kapatmanın suç olduğunu ve çok sayıda insanın mağdur olduğunu söyleyen Sirkeci, "Yaptığınız eylemle tepkinizi dile getirdiniz, sesinizi duyurdunuz. Devam ederseniz suç işlemiş olursunuz ve biz de müdahale etmek zorunda kalırız. Bu sıcak havada araçlarında bekleyen çok sayıda sürücü ve yolcu mağdur oldu. Ne olduğundan haberi olmayan bu insanları daha fazla bekletmeyin" şeklinde konuştu.
Sungurlu Garnizon ve İlçe Jandarma komutanı J. Yüzbaşı Necip Sirkeci’nin konuşmasından sonra ikna olan köylüler, yaklaşık 1 saat süren yol kapatma eylemine son verdiler.
Olay yerine gelen Boğazkale Kaymakamı ve Sungurlu Kaymakam vekili Osman Aydoğan da, yolu ulaşıma kapatarak eylem yapan köylüleri dinledi. Konuyla ilgileneceğini ve çözüm bulmak için vali yardımcısı ile görüşeceğini belirten Kaymakam Aydoğan, sabırlı olmalarını istedi.
Elektrik dağıtımı yapan şirketin borç nedeniyle su pompalarının elektriğini kesmesinin 550 haneli köyü mağdur ettiğini söyleyen Arifegazili köyü muhtarı Şükrü Yadiğar ise, "Köyümüzde yeterince su kaynağı olmadığı için Boğazkale ilçesindeki bir kaynaktan pompa yardımı ile su alıyoruz. Borç nedeniyle bu pompaların elektriği kesilince tüm köy halkı mağdur oldu. Yetkililere harman zamanı olduğunu, köylünün harmanını kaldırdığında borcun ödeneceğini bildirdik fakat yine de elektrik kesintisi yapıldı. Biz de köylü halkı olarak sesimizi duyurmak için böyle bir eylem gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Diğer taraftan Arifegazili köyünün su pompaları için kullanılan elektrik bedeli olarak elektrik dağıtım şirketine yaklaşık 30 bin lira dolayında borcu olduğu öğrenilirken, eylemlerin sona ermesinden sonra AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan da Arifegazili köyüne gelerek köylülerle görüştü.
(İHA)
Yorum Yazın