TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Cumhurbaşkanına hakaret davası

Suruç'taki terör saldırısı üzerine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla DİSK Genel Başkanı Beko ve açıklamayı haberleştiren eski Zaman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çümen'in yargılanmasına başlandı.
Cumhurbaşkanına hakaret davası
Fatma Güler - Suruç'taki terör saldırısı üzerine yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve açıklamayı haberleştiren eski Zaman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Harun Reşit Çümen'in yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Beko ve tarafların avukatları katıldı.

Beko, DİSK yöneticilerinin de izleyici olarak katıldığı duruşmada, savunmasını mahkemeye yazılı olarak sundu.

Savunmasında, 20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki katliam ve 34 gencin katledilmesinin verdiği acı ve öfke ile ülkenin yönetiminin başında siyasi olarak sorumlu olduğunu düşündüğü bir politikacıya politik eleştiri niteliğinde bir açıklama yaptığını öne süren Beko, suça konu açıklamanın açıklama özgürlüğü çerçevesinde olduğunu, suç oluşturmadığını ileri sürerek beraatini istedi.

Hakim Aşkın Kocamanoğlu, sanık Harun Reşit Çümen hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Yorum Yazın