• Asayiş

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında sona gelindi

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi’ ile ilgili davada sanıkların esasa ilişkin savunmalarının bu hafta içinde tamamlanması bekleniyor.
Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında sona gelindi
İHA - Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi’ ile ilgili davada sanıklardan eski Pilot Albay Murat Dağlı ve SAT ekibini seçen eski Yüzbaşı Özay Cödel son savunmalarını yapacak.

Sanıklardan telefonlarında FETÖ’nün gizli haberleşme sistemi ByLock bağlantıları tespit edilen Haldun Gülmez ve Ali Sarıbey de ek savunma yapacak.

Şubat ayında başlayan ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bakılan davanın nihai kararının ekim ayının ilk yarısında verilmesi bekleniyor. ikisi firari (Fethullah Gülen ve Burkay Karatepe), 43’ü tutuklu 47 sanıklı ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi’ davasında bugüne kadar yapılan duruşmalarda isim benzerliği nedeniyle tutuklu bulunan, eski Yarbay Hüseyin Yılmaz tahliye edilmişti. Hüseyin Yılmaz Muğla’daki davadan tahliye olurken, Akıncı Üssü davasındaki tutukluluğu devam ediyor.

‘BYLOCK KULLANMIYORUZ,FETÖ’CÜ DEĞİLİZ ’DEMİŞLERDİ

Tutuklu sanıklardan Ali Sarıbey ve Haldun Gülmez duruşmanın başladığı tarihten bugüne kadar FETÖ’cü olmadıklarını, örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock kullanmadıklarını ileri sürmüşlerdi. Esasa ilişkin savunmalarının ardından Gülmez ve Sarıbey’in telefonlarında ByLock bağlantıları tespit edilmişti. Mahkeme yeni deliller ile ilgili iki sanığa ek savunma yapmaları için gün vermişti. Sarıbey ve Gülmez ek savunmalarını yapacak.

37 ESKİ ASKER İÇİN EN AZ 6’ŞAR KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEP EDİLİYOR

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, sanıkların, “Cumhurbaşkanına suikast”, “anayasayı ihlal”, “yasama organına karşı suç”, “hükümete karşı suç”, “silahlı terör örgütü yöneticisi olma”, “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme”, “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama”, “zincirleme şekilde silahla tehdit”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret”, “kamu malına zarar verme”, “mala zarar verme”, “nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali” ve “nitelikli yağma” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ’nün ‘suikast timi’ndeki biri firari 37 asker için en az 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.
Yorum Yazın