TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Donuktaş Tapınağı'ndan sütün parçaları çalındı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, antik dönemden günümüze kadar kalan ve dünya mirasları arasında bulunan Donuktaş Tapınağı’ndan, 1 adet sütun tambur parçası ile 1 adet sütun kaidesi çalındı.
Donuktaş Tapınağı'ndan sütün parçaları çalındı

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bahaettin Kabahasanoğlu'nun imzasıyla yapılan açıklamada, tarihi mekandan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınan eserlerin bulunabilmesi için çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Roma Dönemi'ne ait olduğu sanılan Donuktaş Tapınağı'ndan çalınan tarihi eser parçalarının fotoğrafları, Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfası 'çalınan eserler' bölümünde yer alıyor.

Çalınan tambur parçası ile ilgili olarak internet sayfasında, “Donuktaş Tapınağı'na ait yivli sütun tamburunun kırılmış bir parçasıdır. Mermerden tambur parçasının iki yarım yivi mevcuttur” tanımı yapılırken, sütun kaide için ise, “Donuktaş Tapınağı'na ait üçgen biçiminde kırılmış bir torus ve yarım trochilos bölümleri mevcut, üzerinde haç motifi bulunan mermer sütun kaidesi parçasıdır” denildi.

Yorum Yazın