TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Emniyet kemerini takmayan Ak Partili Vekile 77 tl para cezası

Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Tescil Şube Müdürlüğü İnönü Caddesi PTT önünde ekipler amiri ve bağlı ekipler tarafından emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirdi.
Emniyet kemerini takmayan Ak Partili Vekile 77 tl para cezası

Artvin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Artvin şehir merkezi İnönü caddesi üzerinde emniyet kemeri uygulaması yaptı. Bir saat süren uygulamada ikiye ayrılan ekiplerden biri durdurdukları araçların sürücülerini emniyet kemeri takmaları yönünde uyardı, kemerlerini takan sürücülere teşekkür ederek gönderdi.

İkinci ekip aynı araçları yaklaşık 400 metre sonra yeniden durdurdu. İlk uyarıda emniyet kemerini takan çok sayıda sürücünün kemeri çıkarttığı belirlendi. Sürücüler uygulamanın şehir merkezinde gerçekleşmesini fırsat bilerek “park edecektim”, “aracıma yeni bindim takacaktım”, “biraz sıkınca çıkardım" gibi mazeretler üreten sürücülere emniyet kemeri takmadıkları için 77 TL para cezası uygulandı.

Uygulama sırasında AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Danışmanı Mustafa Yeşilyurt da kemer takmadığı gerekçesiyle 77 TL para cezası aldılar. Milletvekili Kışla, “Trafik kuralları acı tecrübeler sonucu ortaya çıkmıştır, Bunlar insan hayatı için gerekli olan kurallardır. Trafikte bu kurallara mutlaka riayet edilmelidir.

Aslında biz yeni hareket etmiştik. Bize de sürpriz oldu. Kanunlar herkes için gerekli. Birine uygulayıp birine uygulamamak olmaz” dedi. AK Partili vekil ardından kemerini takarak seyahatine devam etti.

Yorum Yazın