TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

En 'Hayırlı' uygulama

Adana polisi, otogarda yaptığı asayiş uygulamasında, iş umuduyla Adana'ya gelen ancak iş bulamadıkları için otogarda yatmak zorunda kalan vatandaşlara sahip çıkarak otele yerleştirdi.
En 'Hayırlı' uygulama
İHA- Bazı yaşlı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve motorize yunus ekipleri otogarda vatandaşların huzur içinde seyahat etmeleri için uygulama yaptı. Yaklaşık 150 polis ile otogara gelip kimlik sorgusu yapan ve şüpheli gördüğü şahıslar üzerinde arama yapan polisler, otogarın bekleme salonunda karşılaştığı manzarayla şaşkına döndü. Polis, uygulama yaparken girdiği otogar bekleme salonunda çok sayıda yaşlı vatandaşın banklarda yattığını gördü. Vatandaşların yanına giderek, "Siz burada mı kalıyorsunuz? Neden burada kalıyorsunuz" diye sordu. Bunun üzerine vatandaşlar gidecek yerleri olmadığını, para kazanmak için Adana'ya geldiklerini ancak iş bulamayınca otelde de kalamadıkları için otogarın bekleme salonunda kaldıklarını söyledi. Bunun üzerine polis valilik ile irtibata geçerek yaşlı vatandaşların otogarda kalmak zorunda kaldığını bildirdi.

Adana Valiliği bir otel ile anlaşarak vatandaşların burada kalması için imkan sağladı. Otogar bekleme salonunda yastık ve yorganlarını alan yaklaşık 10 yaşlı polis otosuyla otellere götürüldü. Niğde'nin Ulukışla ilçesinden Adana'ya geldiğini, hiç evlenmediğini ve kimsesinin olmadığını belirten Ali Hasan (65), "Niğde de havalar soğuduğu için Adana'ya geldim. Kendimi bildim bileli sokaklarda yaşıyorum bu nedenle Adana'ya geldim otogarda kalıyorum. Şimdi polisler geldi onlardan Allah razı olsun bizi otele götürecekler çok mutlu oldum" dedi.

Van'dan Adana'ya çalışmaya gelen ancak iş bulamadığı için parası bitince kaldığı otelden çıkıp otogarda kalmaya başlayan Salih Akdağ (71) ise, polisin kendisine sahip çıktığını görünce duygulanarak, "Benim çocuklarım var ama onlar kendine bakıyor. Ben de para kazanmak için Adana'ya geldim. Belki bahçelerde bekçilik yaparım dedim ama iş bulamadığım için param bitti. Bir haftadır otogarda kalıyorum. Polis bizi otele götürecekmiş buna çok sevindim. Burada kalmak çok zor oluyordu" diye konuştu.

60 yaşındaki Mustafa Şahin de Gaziantep'ten geldiğini, uzun süredir otogarda kaldığını, polislere otel ayarladığı için teşekkür ettiğini söyledi. Polis, yaşlıları otele gönderdikten sonra uygulamaya devam etti. Otogarın metruk binalarında yapılan aramalarda 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Diğer aramalarda ise 2 paket eroin bulundu. Bu arada polis Suriye'deki savaştan kaçıp Adana'da otogarda kalanlara yönelik de çalışma yaptı.

Otogarda bulunan Suriyeliler alınarak Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Yorum Yazın