TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

FETÖ üyesi olsam sevgilim olmazdı

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli iletişim ağı by lock programını kullandıkları ve Bank Asya'da hesapları oldukları iddiasıyla aralarında teğmen, devlet memuru, öğretmen, inşaat işçisi ve Kuran kursu hocasının olduğu 7'si tutuklu 10 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.
FETÖ üyesi olsam sevgilim olmazdı
İHA - İnşaat işçisi tutuklu sanık S.G., "Tutuklanmadan 4 gün önce 3.5 yıllık sevgilim ile sözlenmiştim. Duyduğum kadarıyla cemaatte sevgili olmak yasak. FETÖ üyesi olsam sevgilim olmazdı" dedi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar T.S., M.T., Z.Ş., S.G. N.A., Ö.S. ile tutuksuz sanıklar M.D., F.T.K. ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulunurken, İzmir Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık Y.T. ve Malatya'da ev hanımı tutuksuz sanık F.A. da Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada hazır edildi.

İhraç edilen teğmen: "Terörist değilim"
Tutuklu sanık T.S., savunma yapmayacağını belirterek, diğer celse savunmasını hazırladıktan sonra savunma yapacağını söyledi. Tutuklu sanık, TSK'dan ihraç edilen teğmen M.T. ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Terörist değilim. FETÖ örgütüne üye hiç değilim. By lock çıkan telefonu öğrenci iken kullandım, meslek hayatımda hiç kullanmadım. 3 aydır tutukluyum. Yaşadığım durumu kaldıramıyorum. Aradığınız asıl teröristler, kanaat önderi dedikleri şarlatandan emir alıp halkına kurşun sıkan, Kayseri'de bomba patlatanlardır. Darbe akşamı misafirhanede uyuyordum. Ben bu mesleği zor şartlarda kazandım. Beni soru çalanlarla aynı kefeye koymayın. Eğitimde sıcak asfaltta ellerimden duman çıktığını gördüm. Terörist değilim, asıl teröristler kaçmış. Ben açığa alındığımda bile Kayseri'den ayrılmadım. Ailem Düzce'de, oradaki evde FETÖ kitapları nasıl, nerede çıktığını bilmiyorum. Bank Asya'da hesap açtırmıştım, kapattım, hesabım yoktur. Hangi banka terörist bilemem" diye konuştu. 17 yıl devlet memurluğu yaptığını söyleyen tutuklu sanık Z.Ş. ise, "Demokrasinin nimetlerinden yararlanan birisiyim ve demokrasiye yapılan darbeyi, o alçaklığı kınıyorum. 1999 depremzedesi olarak Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'de (TEİAŞ) memurluğa girdim. Sakarya'dan Sivas'a, daha sonra da 2006 yılında Kayseri'ye göreve geldim. 2010 yılına kadar Kayseri'de, ardından tekrar Sivas'a atandım. Sıralı amirlerim dışında kimseden emir almadım. By Lock'u basından duydum. Rüya gibi, hayal gibi. Neden buradayım , hala anlamadım" dedi.

İnşaat işçisi: "FETÖ üyesi olsam sevgilim olmazdı"
İnşaat işçisi tutuklu sanık S.G. mahkemede sorgu ve savunmasında, "Ben bu programı medyadan duydum. Tutuklanmadan 4 gün önce 3.5 yıllık sevgilim ile sözlenmiştim. Duyduğum kadarıyla cemaatte sevgili olmak yasak. FETÖ üyesi olsam sevgilim olmazdı. KPSS'ye girdim olmadı, astsubaylık sınavına girdim olmadı. FETÖ üyesi olsam bu sınavlardan geçerdim. By lock programında rengim turuncu, kiminle, ne konuştum araştırılsın, merak ediyorum. Lise mezunuyum, Burç Eğitim Vakfı yapılırken inşaatında çalıştım. Maaş yatıracaklarını söyleyerek Bank Asya'ya hesap açtım" ifadelerini kullandı.

20 yıllık öğretmen olduğunu söyleyen tutuklu kadın sanık N.A. ise savunmasında şunları söyledi:
"O telefon numarası kızıma ait ama kızım da ben de o programı kullanmadım. 20 yıllık öğretmenim. FETÖ örgütünün yaptıklarını tasvip etmiyorum. Darbeyi kabul etmiyorum. 2012 yıllarında örtülü çalışma imkanı olduğu için onların okullarında görev yaptım. Daha sonra kavga edip, ayrıldım. Bu kadar tehlikeli olduklarını bilmiyordum."

Tutuklu sanık Ö.S. de avukatının mazeret bildirdiğini, diğer celsede savunma yapacağını belirtti. İzmir Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık Y.T. ise SEGBİS ile yaptığı savunmasında, "11 yıldır devlet memuruyum. Kayseri Devlet Su İşleri'nde (DSİ) görev yaptım. 1 Eylül'de ihraç oldum. Yarın sabah 9'da bir çocuğum dünyaya gelecek. Bana iki bayramı birden yaşatın, tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Malatya'dan SEGBİS ile katılan evli 2 çocuk annesi, ev hanımı tutuksuz sanık F.A. da iddianamenin eline yeni geçtiğini, daha sonra savunma yapacağını söyledi.
Tutuksuz kadın sanık öğretmen M.D., FETÖ'ye ne sempatisinin olduğunu, ne de alakasının olduğunu ifade etti. M.D., 2 yıl Kahramanmaraş'ta, 2 yıl da Kayseri'de Serhat Anafen Dershanesi'nde namusuyla çalıştığını, 17 Aralık sürecinden sonra ayrıldığını söyledi. Tutuksuz kadın sanık F.T.K. ise Kur'an Kursu hocası olduğunu belirterek, "By lock programını ne indirdim, ne kullanmasını biliyorum. Vatanına milletine bağlı birisiyim. Kur'an dersi verdiğim öğrencilerim dışarıda, tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Sadece dindar olmak suçsa buradayım. Onlara Kur'an, Peygamber ve Allah sevgisini anlattım. Silaha elimi vurmadım ama silahlı terör örgütü üyesi olarak anılıyorum, çok ağır geliyor" dedi.

5 tanığın dinlendiği dava eksikliklerin giderilmesi için Şubat ayına ertelenirken, mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Yorum Yazın