TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Fetullah Gülen'e hakaret ve tehdit suçundan dava

Fetullah Gülen hakkında Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan bir programda yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Fetullah Gülen'e hakaret ve tehdit suçundan dava
Ozan Koltuk - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mağdur olarak yer aldı.

İddianamede, şikayetçi olarak yer alan Mehmet Gözde'nin, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yaptığı ihbarda, Fetullah Gülen'in 8 Haziran 2015 tarihinde Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan "Tarih şuuru ve sulh ruhu" adlı programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehdit unsurları içeren söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olduğu anlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan talep edilen televizyon programının görüntü kayıtlarının bilirkişi tarafından çözümünün yapıldığı belirtildi.

Soruşturma dosyasına yansıyan bütün bilgi ve belgeler kapsamında şüpheli Gülen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözlerle üzerine atılı "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "tehdit" suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtilerek, Gülen'in 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, gönderildiği asliye ceza mahkemesince kabul edildi. Gülen'in yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.
Yorum Yazın