TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Gaziantep’te depoda çıkan yangına müdahale sürüyor

Gaziantep’te, tekne yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu depoda çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Olay yerine gelerek açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yangının bir saat içerisinde kontrol altına alınmasını hedeflediklerini kaydetti.
Gaziantep’te depoda çıkan yangına müdahale sürüyor
Gaziantep’te merkez Şahinbey ilçesine bağlı Sarısalkım Mahallesi’ndeki bir depoda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Söndürme çalışmalarını denetlemek ve yangında dair bilgi almak için olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin yetkililerden bilgi aldı. İtfaiye erlerinin yanına giden Şahin, olay yerinde açıklama yaptı.

“SORUN YOK, 1 SAATE KONTROL ALTINA ALINACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise gazetecilere yaptığı açıklamada kente geçmiş olsun dileklerini ileterek, can kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi. Yoğun dumanın fiber malzemeden kaynaklandığını aktaran Şahin, "Hamdolsun sorun yok. Yarım saate kadar dumanın azalmasını, 1 saate kadar da yangının tamamen kontrol altına alınmasını bekliyoruz. Teknik veriler bunu gösteriyor. Herkese geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

"KISA SÜRE İÇERİSİNDE KONTROL ALTINA ALACAĞIZ"
İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yangına ilk anından itibaren ekiplerin müdahale ettiğini belirterek, söz konusu tesisin tekne yapım malzemelerinin bulunduğu depo, tamir ve üretim yapılan tesisten oluşan yaklaşık 10 dönümlük bir alandan oluştuğunu belirtti. Yangına 15 aracın ve 20 personelin müdahale ettiğini aktaran Yılmaz, “"Yangının çevredeki evlere sıçramaması için çalışmalar yapıldı. Yangın sadece tesiste devam ediyor. Çevre için herhangi bir sorun kalmadı. Ekiplerimizin kısa zamanda yangını kontrol altına almasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Gaziantep Valisi Davut Gül ise yaptığı yazılı açıklamada, hurda malzemelerin yanması sonucu devam eden yangının kontrol altına alındığını söyledi. Olayda herhangi bir can kaybının olmadığını aktaran Gül, "Yangının etrafa sıçrama ihtimali itfaiye tarafından önlenmiştir. Yangın uzun sürebilir. Yoğun duman nedeniyle herkesin dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.
Yangını söndürme çalışmaları devam ederken zaman zaman yangın esnasında patlama yaşanıyor. Bölgede bulunan evler tedbir amacıyla boşaltılırken jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.
(Muhammet Abdulkadir Esen /İHA)