TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

“Gorbi” isimli köpeği çalan hırsızları Beşiktaş polisi yakaladı: Köpek 4 farklı şahsa satılmış

Beşiktaş Meydanı’nda simitçilik yapan çiftin doğumundan itibaren besleyip büyüttüğü 3 yaşındaki “Gorbi” isimli köpekleri iki kişi tarafından çalındı. Hırsızlık anı kameralara yansırken, Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızları ve köpeği birbirlerinden satın alan 4 farklı şahsı yakaladı. Polisin ele geçirdiği köpeğin sahibine kavuşmasında yaşanan duygu dolu anlar kameralara yansıdı.
“Gorbi” isimli köpeği çalan hırsızları Beşiktaş polisi yakaladı: Köpek 4 farklı şahsa satılmış

Beşiktaş Meydanı’nda geçtiğimiz aralık ayında meydana gelen olayda, yıllardır simitçilik yapan Nuriye-Nazım Demir çiftinin doğumundan itibaren büyüttükleri 3 yaşındaki “Gorbi” isimli köpekleri iki şahıs tarafından çalındı. Şahıslar köpeği bir süre tasmasından çekerek götürmeye çalıştı ancak direnmesi üzerine kucağına alarak uzaklaştılar. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olayın ardından köpeklerini bulamayan çift, gören ve duyanların haber vermesi için ilan bastırdı. İlanı simitçi tezgahına asan ve müşterilere bilgi veren çift, emniyete giderek şikayette bulundu.

BEŞİKTAŞ POLİSİ ŞÜPHELİLERİ TEK TEK YAKALADI
Şikayetin ardından çalışma başlatan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda polis ekipleri, köpeği çalan şahsın Gökhan Ö. olduğunu tespit etti. Gözaltına altına alınan şahsın köpeği bin 300 liraya sattığını söylemesi üzerine Beşiktaş polisi, önce Gökhan Ö.’den satın alan Okan Ö.’yü ardından Ö.‘nün de sattığı Ali Aycan P.’yi daha sonra da Ali Aycan P.’nin sattığı Furkan Ahmet Y.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

KÖPEĞİN SAHİBİNE TESLİM EDİLDİĞİ DUYGU DOLU ANLAR
Köpeğin son olarak Silivri’de olduğunu tespit eden Beşiktaş polisi, Gorbi’yi olduğu yerden aldı. Emniyete götürülen köpek sahibine teslim edildi. Şüpheliler ise “hayvan hırsızlığı” suçundan adli işlem yapılması sonrasında savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

BEŞİKTAŞ EMNİYETİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Köpeğin sahibine kavuşmasında yaşanan duygu dolu anlar ise kameralara yansıdı. Yaşadığı sevinci anlatan Nazım Demir, “Gorbimizin bulunmasını sağlayan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve bütün polis teşkilatımıza çok teşekkür ederim” dedi.
(Doğan Can Cesur / İHA)