TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

"Hain, mendebur, meymeneti olmayan bir örgüt başı..."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FETÖ’nün darbe girişimine değinerek, "Hain, mendebur, yüzüne baktığın zaman meymeneti olmayan bir örgüt başı maalesef 15 Temmuz’da böyle bir hareketi başlattı" dedi.
"Hain, mendebur, meymeneti olmayan bir örgüt başı..."
İHA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman temaslarına ilk olarak Valiliği ziyaret ederek başladı. Burada Valilik Şeref Defterini imzalayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın toplantısı düzenleyerek, açılışlar ile ilgili bilgi verdi.
Basın toplantısı öncesinde açılış konuşması yapan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman’a en çok yatırım bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu kaydetti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman için çok önemli müjdeler ve yatırımlara imza atmak için geldiklerini belirterek, "13 tane tesisin temeli atılacak, açılışı yapılacak. Biz de bugün Bakanlığın kapısını kapattık, bütün birimler buradayız. Hasretle beklenen Gömükan Barajının temelini atıyoruz. Bunun yanında 12 eserin temel atma ve açılışını yapacağız. Her gelişte müjdeler veriyoruz. Bugün burada 128 milyon TL’lik 24 tane müjde ile geldik. Her gelişte müjde ile geldik. Daha önceki müjdelerin toplamı 47 iken, 1 milyar 470 milyon TL’dir. Bu seferkileri de toplarsak 3 yıl zarfında 71 müjde vermiş oluyoruz" dedi.
Vatandaşların sevgi gösterileri arasında törenin yapıldığı Valilik Meydanına gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve Adıyaman’a yapılacak olan yatırımlar ile ilgili de konuştu.

"HİÇ KİMSE DARBEYE TEŞEBBÜSÜ RÜYASINDA BİLE GÖREMEYECEKTİR"
Halka seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hain, mendebur, yüzüne baktığın zaman meymeneti olmayan bir örgüt başı maalesef 15 Temmuz’da böyle bir hareketi başlattı. Ben tabi bu arada demokrasi şehitlerimize, onlara Cenabı Allah’tan gani gani rahmet niyaz ediyorum. Ülkeyi bölme, parçalama ve bayrağı indirme, ezanları susturma girişimine karşı Adıyaman gerçekten yaman bir kahramanlık destanı yazdı. O bakımdan teşekkür ediyorum. Tabi değerli kardeşler bu alçak darbe girişimi, milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, cesareti, Bakanlar Kurulu ve bütün siyasilerin gerçekten kararlılığı neticesinde püskürtüldü. İnşallah bundan sonra hiç kimse darbeye teşebbüsü rüyasında göremeyecektir. Çünkü millet var. Kahraman milletimiz var" diye konuştu.
Vatandaşlara temeli atılan ve açılışı yapılan 13 tesis ile ilgili bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yatırımların Adıyaman’a hayırlı olmasını diledi. Konuşma sonrasında Bakan Veysel Eroğlu, Gömükan Barajının müteahhidi ile pazarlık yaparak barajın bitim tarihini 14 Ekim 2021’den 31 Aralık 2019’a çekti.

"ADIYAMAN’IN TEMEL SORUNU SULAMA"
Törenin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman kent merkezinde içme suyu kaynaklarından dolayı 2 ay su kesintisi yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, bu sorunu çözeceklerini ifade etti. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu kendi genel müdürlüklerinin yaptıkları yatırımları anlattı. Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman’ın 80 köy ve 1 ilçenin Atatürk Baraj göletinin altında kaldığını ancak Adıyaman’ın topraklarının suyla buluşmadığını, bu toprakların suyla buluşması için Bakan Veysel Eroğlu’na büyük görev düştüğünü kaydetti.
Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman’ın en önemli temel sorununun sulama olduğunu belirterek, AK Parti iktidarıyla birlikte bu sorunun ortadan kaldırılması için çalışmaların hızla yürütüldüğünü ifade etti.
Milletvekili Adnan Boynukara, Adıyaman’da terörün sıfıra yakın, enerjide kayıp kaçak oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu, vergisini en iyi veren illerden birisi olduğu, Atatürk Barajı’nın Adıyaman’ın topraklarını su altında bıraktığını belirterek, Adıyaman’ın devam eden projelerinin kısa sürede tamamlanmasını istedi.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, "15 Temmuz karanlık akşamın ilk saatlerinde ilk dakikalarında bu meydan bütün Adıyaman’ı bağrına bastı. Cumhurbaşkanlarına, milletin iradesine nasıl sahip çıktığını bu meydan gördü. Adıyaman halkı bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Adıyaman’a iktidarımız döneminde pek çok hizmetler yapıldı. Ancak daha çoğunu istiyoruz. Çünkü geçmişten alacağımız var. Adıyaman her zaman var olan ancak kimsenin bilmediği bir kentti. 15 sene öncesine baktığımızda ne günlerden bu günlere geldiğimizi herkes görüyor" dedi.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ SİYASİ İSTİKRAR VE EKONOMİK İSTİKRARLA GELİŞEREK, BUGÜNLERE GELMİŞTİR"
Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında, "15 Temmuz ihanet teşebbüsünde devletine milletine bağlı güzel Adıyaman insanının sesini gür bir şekilde duyurdu. 2000’li yılların başlangıcı Türkiye’nin tarihi yılların başlangıcı olmuştur. Türkiye güçlü siyasi istikrar ve ekonomik istikrarla gelişerek, bugünlere gelmiştir. Siyasi ve ekonomik istikrarın oluşturduğu refahtan ülkemizin her köşesi istifade etti ve yararlandı. Adıyaman’da bu refahtan en fazla yararlanan bir il olmuştur. 2002 yılında bütün kamu yatırımlarından Adıyaman’ın aldığı toplam 10 milyon TL’dir. 2002 yılıyla birlikte bu rakam hızla arttı. 2011 yılında bu rakam 400 milyon TL’ye dayandı" ifadelerini kaydetti.

ADIYAMAN’A YAPILAN YATIRIMLAR
Adıyaman’ın hasretle beklediği Gömükan Barajı başta olmak üzere 8 tesisin temeli atıldı, 5 tesisin açılışı gerçekleştirildi. Törende orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Adıyaman’a son 14 yılda 730 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Adıyaman için önemli projelerinden olan Gömükan Barajı 72 bin 430 dekar sulayacak ve 2015 yılı birim fiyatıyla 310 milyon TL olacak. Adıyaman Gömükan Barajı, Pınaryayla Barajı ve Sulaması, Çelikhan Yeşiltepe Barajı ve Sulaması, Gerger Çifthisar Barajı ve Sulaması, Çelikhan Sulaması, Sincik İlçe Merkezi Kuru Dere ve Kara Dere Islahı, Besni Gümüş Dere Islahı, Merkez Battalhöyük Köyünün Buğdaypınar Deresi Islahı Projesinin temeli atılacak.Sulama Projel erinde Enerji Giderleri Ar-Ge. Beşpınar Mevkii Ziyaret Çayı Islahı, Kahta İlçe Merkezinin Kahta ve Değirmen Dereleri Islahı, Mütefekkir Taşkın Koruma Tesisleri, Ali Dağı Mesire Yeri Yeni Orman Yolu Yapımı Projelerinin açılışı yapılacak.
213 Milyon TL’ye mal olan tesislerde 15 bin 510 dekar arazi sulamaya açılacak, yıllık 3,5 milyon kWh hidroelektrik enerji üretilecek, 60 milyon metreküp su depolanacak, 3 ilçe, 4 yerleşim yeri taşkın korumadan korunacak.
Yorum Yazın