TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

İşadamı Galip Öztürk’e 11 yıl 3 ay hapis

Metro Turizmin sahibi işadamı Galip Öztürk, yargılandığı çete davasında örgüt kurmak, tehdit ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararın ardından Öztürk’ün tahliyesine karar verdi.
İşadamı Galip Öztürk’e 11 yıl 3 ay hapis

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Cengiz Kaya ve Erdem Yücel ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada son savunmasını yapan Öztürk, “Ben kendimi ülke hizmetine adamış biriyim, ister ceza verin ister beraat edin suçsuz olduğuma inanıyorum” dedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Öztürk “Emekçilikten işe başlamış üreterek elli küsur şirket kurup on binlerce insana istihdam sağlıyorum. Bana ister ceza verin ister serbest bırakın ben suçsuzluğuma inanıyorum.

Beni tutsanız da bıraksanız da ben bu ülkeye hizmete kendimi adamış biriyim. Bir kuruş haram yediysem Allah beni 9 çocuğumun yanına gitmeyi nasip etmesin. Kararın ardından beni yatıracaksanız yatırmayın, bunun yerine bana milletin hizmetini yaptırın. Ceza alsam bile bunun İlahi bir yerden döneceğine inanıyorum” dedi.

Mahkeme son sözlerin alınmasının ardından 40 sayfalık kararını açıkladı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Cengiz Kaya ve Erdem Yücel’in tahliyesine karar verdi. İddianamede 16 eylem ile suçlanan Galip Öztürk, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahsız suç örgütü” kurmak suçundan 2 yıl 11 ay, 2 farklı ‘tehdit’ suçundan 4 yıl 2 ay, “ihaleye fesat karıştırma” suçundan 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öztürk’ün “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” suçundan aldığı 10 ay hapis cezasında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkeme Öztürk ile birlikte iki tutuklu sanığı “hakkındaki delillerin toplanmış olması, tutuklama sebep ve şartlarının devam etmiyor olması” gerekçeleriyle tahliye etti.

Davanın tutuksuz sanığı Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdulkadir Emek, “suç örgütüne yardım etmek” suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Davanın tutuksuz sanığı eski milletvekilleri Tarık Cengiz ve Mustafa Baş da davadan beraat etti. Baş, örgüt üyeliği ve soruşturmanın gizliliği suçlarından ‘kesin ve inandırıcı delil’ olmadığı gerekçesiyle beraat etti. Mahkeme davanın diğer sanıklarına ise çeşitli oranlarda hapis cezası verdi.

Yorum Yazın