TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

İşitme engelli vatandaş 127 işitme engelliyi dolandırdı

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan 'İşitme Engelliler Okulu'na giden Reşit P., iddiaya göre paralarını değerlendirip kar payı vereceğini söylediği 127 işitme engelliyi dolandırmak suçundan yargılanmaya başlandı.
İşitme engelli vatandaş 127 işitme engelliyi dolandırdı
İHA - İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Reşit P., hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Rehber aracılığıyla ifade veren işitme engelliler, sanığın kendilerine kredi çektirdiğini ve kişi başına 1400 dolar verdiklerini söyleyip şikayetçi olduklarını söylediler. Duruşma, gelmeyen müştekilerin ifadesinin alınması için ileri bir tarihe ertelendi.

Bornova İşitme Okulu'na giden 127 engelli, aynı okula giden Reşit P. tarafından dolandırıldıklarını iddia edip 5 ay önce Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sanal ortamda faaliyet gösteren ve saadet zinciri gibi üye oluşturan Emgoldex isimli şirket adına çalıştığını, paralarını değerlendirip kısa sürede kar payı vereceğini söyleyen Reşit P.'ye inandıklarını şikayet dilekçesinde belirten 127 işitme engelli, "Biz kendisine inandık. Bir kısmımız elimizdeki birikmiş parayı, bir kısmımız ise bankadan kredi çekip kendisine verdik. Kişi başına 1400 dolar aldı. Aradan uzun bir süre geçti ve kar payımızı istedik. Sürekli yalanlarıyla bizi oyalayan Reşit P.'nin bizi dolandırdığını anladık. Yaptığımız araştırmada şirkete hiç para yatırmamış. Kendisine inanmakla hata yaptık" dediler.

Soruşturmayı yürüten savcı, Reşit P. hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açtı.

İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, dolandırılan 127 işitme engelli ile tutuksuz yargılanan Reşit P.katıldı. Mağdurların salona sığmadığı davada savunma yapan Reşit P., "İnternet'te saadet zinciri gibi oluşturan bir şirketin olduğunu, paralarını yatıranların kısa sürede kar payı aldıklarını söyledim. Ben kimsenin parasını almadım. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Tercüman aracılığıyla tek tek ifade veren 127 işitme engelli, kişi başına kendilerini 1400 dolar dolandıran Reşit P.'den şikayetçi olduklarını söylediler. Gün boyu süren dava, gelmeyen şikayetçilerin ifadesi alınması için ileri bir tarihe ertelendi.
Yorum Yazın