TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

İstanbul'da hırsızlık çetesine Özel Harekat destekli operasyon

İstanbul’un bazı ilçelerinde hırsızlık yapan çeteye yönelik Sarıyer’de bir adrese operasyon düzenlendi. 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, hırsızlıkta kullanılan suç aletleri de ele geçirildi
İstanbul'da hırsızlık çetesine Özel Harekat destekli operasyon
İHA - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sokak Suçlarıyla Mücadele Narkotimleri, İstanbul’un başta Beylikdüzü, Avcılar ve Bağcılar ilçelerinde olmak üzere son zamanlarda artan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi amacıyla özel harekat polislerinin de desteğiyle operasyon için düğmeye bastı.

Hırsızlık çetesinin Sarıyer Rumeli Hisarı Mahallesi 5. Sokak’ta olduğunu tespit eden Sokak Suçlarıyla Mücadele Narkotimleri, hazırlıklarını tamamladı.

HIRSIZLIK ÇETESİNE ÖZEL HAREKAT POLİSİ DESTEKLİ OPERASYON
Bunun üzerine öğle saatlerinde harekete geçen ekipler, özel harekat polislerinin de desteğiyle önceden belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda evde yapılan aramada çetenin hırsızlık olaylarında kullandığı çok sayıda suç aleti ele geçirilirken, hırsızlık suçlarından cezası ve aranması olan 2 kişi de kıskıvrak yakalandı.

SUÇ ALETLERİ VE TABANCA MERMİLERİ ELE GEÇİRİLDİ
Öte yandan evin depo olarak kullanılan diğer bir bölümüne ise koçbaşıyla kırılıp girildi. Yapılan aramalarda 85 adet tabaca mermisi ele geçirildi. Çetenin hırsızlık yaparken kullandığı sırt çantasından ise kapı göbeklerini patlatmakta kullanıldığı öğrenilen ve ruhsatlı çilingirlerde olması gereken araçla birlikte çok sayıda tornavida, anahtar gibi gereçler ele geçirildi.

HEM KAPIDAN HEM DE PENCEREDEN İÇERİYE GİRDİLER
Baskın yapılan evi dört bir yandan kuşatan ekipler, özel harekat polisleriyle eş zamanlı olarak pencereden de içeriye girdi. Çatıda da aramalarını sürdüren ekipler bölgede kuş uçurtmadı. Çete üyelerinin gözaltına alınmasının ardından “Gold” isimli K-9 narkotik köpeği tarafından evin içerisinde uyuşturucu arandı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.
Yorum Yazın