TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

İzmir'de HDP yöneticilerine 1 Mayıs operasyonu

İzmir’de, 1 Mayıs kutlamaları sırasında polise taş atıp sopalarla saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 9’unun tutuklanmasının ardından polis ikinci kez operasyon yaptı.
İzmir'de HDP yöneticilerine 1 Mayıs operasyonu
İZMİR / İHA - Operasyonda, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına aldı.

İzmir’de, 1 Mayıs tarihinde Gündoğdu meydanında gerçekleştirilen etkinliklere katılmak isteyen bir grup ile kontrol noktasında üst araması yapmak isteyen polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede, kontrol noktasındaki polise taş ve şişe atılarak sopalarla saldırıldı. Olaylar sırasında bazı polis memurları çeşitli yerlerinden yaralandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olay sırasında çekilen kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olay sonrası bir operasyon yapan ekipler, olaylara karıştıkları iddiasıyla 10 kişiyi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 10 kişiden 9’u, tutuklanarak cezaevine konuldu.

OPERASYONDA İKİNCİ DALGA
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün operasyonun düğmesine ikinci kez bastı. İzmir polisi, operasyonlarda, aralarında HDP İzmir il yöneticileri Seyithan Korkmaz ve İbrahim Tuna’nın da bulunduğu 10 kişiyi daha gözaltına aldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin ifadelerinin alındığı öğrenildi.
Yorum Yazın