TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

İzmir'deki Pkk/Kck soruşturmasında 8 tutuklama

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İzmir'deki Pkk/Kck soruşturmasında 8 tutuklama
AA - İzmir'de terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK/KCK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, sosyal medya aracılığıyla terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i hakkında çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklama kararı verildi. Diğer 9 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında örgütün üyesi olduğu gerekçesiyle biri Suriye uyruklu 21 şüpheli hakkında yakalama kararı vermiş, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 130 mermi, bir ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeğe ait fişekler, ölen örgüt üyelerini övücü fotoğraflar ve yasaklanmış yayınlar ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmanın sürdüğü bildirildi.
Yorum Yazın