TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Jandarmadan akaryakıt kaçakçılarına operasyon

Jandarma ve Gümrükler Muhafaza ekiplerinin akaryakıt kaçakçılarına yönelik düzenledikleri operasyonda 120 ton kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 19 kişi gözaltına alındı.
Jandarmadan akaryakıt kaçakçılarına operasyon
AJANSLAR - Alınan bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı özel ekipler, sahte evrakla akaryakıt kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şebekeye yönelik çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki takip ile yapılan tespitlerden sonra harekete geçen ekipler, Kayseri, Ankara, İzmir, İstanbul, Mersin ve Sivas'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 120 ton kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 19 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların 5 ildeki atık yağ geri dönüşüm tesisleri ile fabrikalardan temin ettikleri madeni yağı Kayseri'ye götürüp kaçak akaryakıt ürettikleri ve ulusal marker ekleyerek Kayseri, Sivas, Ankara ve Aksaray'daki akaryakıt istasyonları aracılığıyla sahte evrakla piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Zanlıların devleti 42 milyon lira zarara uğrattıkları belirlendi.
Yorum Yazın