TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kastamonu’da zimmet davasında ikinci karar

Kastamonu’nun Araç ilçesinde bir bankanın şube müdürüyken zimmetine para geçirdiği iddiasıyla Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan sanık, 16 yıl 8 ay hapis ile 1 milyon 126 bin 400 lira para cezasına çarptırıldı.
Kastamonu’da zimmet davasında ikinci karar
İHA- Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 5 yıl önce zimmetine 330 bin lira para geçirdiği iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis ve 5 bin 200 lira para cezasına çarptırılan ancak Yargıtay 7. Ceza Dairesinin, yerel mahkemenin kararını eksik ceza tayini gerekçesiyle bozmasının ardından ikinci kez yargılanan Mehmet C. (46) ve avukatı katıldı. Mahkeme heyetinin söz verdiği Mehmet C., yaptığı işlerden kendine menfaat sağlamadığını iddia ederek, “Görev yaptığım dönemde müşterilerden birinin çeki yazıldığında bu onun tüm kredilerinin doldurulmasına sebep oluyordu. Bu nedenle bazen çek hesaplarında para olmadığında ve bundan dolayı çekleri yazılacağı için 'Sen bunu kapat, biz tekrar ödeme yapalım' diyerek bir nevi telefonda sözlü talimat veriyorlardı. Bu durum ortaya çıkınca ilgili mudiler telefonda vermiş oldukları talimatı kabul etmemişlerdir” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet C.’yi “nitelikli zimmet suçu” işlediği gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapis ve 1 milyon 126 bin 400 lira para cezasına çarptırdı. Araç ilçesinde 5 yıl önce 28 kişinin hesabından zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılanan banka şube müdürü Mehmet C., yerel mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay hapis ve 5 bin 200 lira para cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 7. Ceza Dairesi, sanığa eksik ceza verildiği gerekçesiyle hükmü bozmuştu.
Yorum Yazın