TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kırmızılı Kadın'a gaz sıkan polisin yargılanmasına devam edildi

Gezi Parkı protestolarının sembolü haline gelen Kırmızılı Kadın Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Polis memuru, mahkemeye sağlık raporu sunarak duruşmaya gelmedi.
Kırmızılı Kadın'a gaz sıkan polisin yargılanmasına devam edildi
İSTANBUL / İHA - Gezi Parkı protestolarının sembolü 'Kırmızılı Kadın' Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis memuru Fatih Z.’nin “Görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. İstanbul Adalet Sarayı 18. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Fatih Z. katılmazken, şikayetçi Ceyda Sungur hazır bulundu. Duruşmaya yine katılmayan Fatih Z. için hakim, sanık avukatına "Müvekkiliniz nerede?" diye sordu. Fatih Z.'nin avukatı Ayşe Hocaoğlu Memetoğlu da "Müvekkilim raporlu" deyince hakim, "Yine mi?" diye sordu. Av. Memetoğlu da, "Müvekkilim bronşit rahatsızlığı nedeniyle raporludur" dedi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'na yazılan müzekkereye cevap geldiğini belirterek, Ceyda Sungur'un randevu gününün belirlendiğini açıkladı. Hakim Muzaffer İren, Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Bürosu'na yazılan yazıya cevap verildiğini ve olaya ilişkin emanette CD bulunmadığını, söz konusu CD'lerin dosyada olduğunun belirtildiğini söyledi. Sanık Fatih Z.'nin avukatı Memetoğlu söz alarak, "Olayın oluş şekline ilişkin CD'yi de mahkemenize sunuyoruz" diyerek bir adet CD'yi mahkemeye sundu.

Ceyda Sungur'un avukatı İlkay Bahçetepe de olaya ilişkin diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Müvekkilimin Adli Tıp Kurumu'ndan raporunun aldırılmasını talep ediyoruz" dedi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak gaz sıkan, tekme atan model '5' kullanıcısının Fatih Z. olduğunun ne şekilde tespit edildiği, tespite yarayan bilgi, belge, CD ve tanıkların acilen bildirilmesini isteyen hakim, sanık Fatih Z.'nin bir sonraki duruşmada hazır olması için tekrar davetiye çıkarılmasına hükmetti.

Emniyet amiri ve diğer sorumlular hakkında başlatıldığı belirtilen soruşturma dosyalarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenilmesine karar veren hakim, şikayetçi Sungur'un belirlenen randevu ile Adli Tıp Kurumu'na sevki ile kati raporun aldırılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Temmuz’a erteledi.

Diğer yandan Ceyda Sungur'un avukatı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorumlular hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Ceyda Sungur'a çok yakın mesafeden biber gazı sıkılması yoluyla kimyasal silah kullanıldığının anlatıldığı dilekçede, işkence suçunu ve olası kasıtla öldürmeye teşebbüs suçunun oluşmasına azmettirilmesi suretiyle işlendiği vurgulanarak, şüphelilerin yargılanması istendi.
Yorum Yazın