TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kızının kolunu çakmakla yakan sanığa 4 yıl hapis cezası

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, kardeş isteyen 5 yaşındaki kızının kolunu yakıp darbettiği, eşini de tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan sanık 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Kızının kolunu çakmakla yakan sanığa 4 yıl hapis cezası
AA - İzmir'in Karabağlar ilçesinde, kardeş isteyen 5 yaşındaki kızının kolunu yakıp darbettiği, eşini de tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan sanık 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde geçen ay görülen son duruşmada tutuklu sanık İlhami P'ye, "eşini ölümle tehdit etmek" suçundan 2 yıl, "çocuğuna eziyet etmek" suçundan ise 5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, hakaret ettiği eşinin şikayetten vazgeçmesi nedeniyle de sanığın bu suçlamadan beraatine karar verdi.

Sanık İlhami P'nin avukatının kararı temyiz etmesinin ardından İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi 12. Ceza Dairesinde görülen duruşmaya, sanık ve taraf avukatları katıldı.

İlhami P, mahkemeye sunduğu yazılı savunmasını tekrar ettiğini belirterek, "Eşimle aramızda bir sorun yok. Eşimi de çocuğumu da çok seviyorum." ifadesini kulandı.

Mahkeme heyeti, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak çakmağın silah olarak kabul edildiğini gerekçe gösterdi. Heyet, suçun birden fazla kişiye uygulandığını belirterek sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran heyet, bu cezayı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına indirdi.

Heyet, kendini savunamayacak durumda olan kızına karşı işlediği "kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum ettiği sanığın pişman olduğunu belirtmesi üzerine cezayı 1 yıl 3 ay hapis cezasına çevirdi.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, sanığın tahliye edilmesini kararlaştırdı.

Olay

Karabağlar ilçesinde Haziran 2017'deki olayda, İlhami P'nin "Kardeş istiyorum" dediği için 5 yaşındaki kızını darbettiği ve çakmakla çocuğunun kolunu yaktığı iddia edilmişti.

Sanığın, şikayet üzerine eve gelen emniyet mensuplarının yanında eşini de "Sizi öldüreceğim, kimse elimden sizi almayacak, gömeceğim sizi." şeklinde tehdit ettiği ileri sürülmüştü.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, sanık hakkında "eşine hakaret ve tehdit ile "çocuğuna eziyet" suçlamalarıyla dava açmıştı.
Yorum Yazın