TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kocamaz, 'Göçük olayında ihmal olduğu açık'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez Yenişehir ilçesinde dün akşamüzeri bir kapalı yüzme havuzu inşaatında meydana gelen göçükle ilgili edindikleri ilk intibanın ihmal yönünde olduğunu söyledi.
Kocamaz, 'Göçük olayında ihmal olduğu açık'
Ozan Koltuk - Denetim firmalarının da denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Yetkimizi de aşarak bu konuda çalışmalar yapacağız” dedi.

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi 2275 Sokak’ta yapımı devam eden kapalı yüzme havuzu inşaatında dün saat 17.00 sıralarında göçük meydana gelmiş, iki işçi göçük altında kalmıştı. İtfaiye, AFAD ve UMKE ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla göçükten işçi Muhittin Durmaz (35) yaralı olarak kurtarılırken, 17 yaşındaki işçi Selman Mertarslan’ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Olay anında çalışmaları yerinde izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bugün İHA muhabirine göçükle ilgili ilk açıklamayı yaptı. Göçüğün teknik bir hatadan kaynaklandığı dile getiren Kocamaz, denetim firmalarına yüklendi. Kocamaz, “Olay bir teknik hata. Orada zannediyorum o işin denetçileri tam bir denetim yapmadıkları için ya da işi ciddiye almadıkları için böyle bir olayla karşılaşıldı. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir vatandaşımız da yaralı” diye konuştu.

“DENETİM FİRMALARININ DA DENETLENMESİ GEREKİYOR”
Yapı denetiminin belediyelerden alınmasının doğurduğu sonuçlara dikkat çeken Kocamaz, bu tür olayların artmasını, denetim yetkisinin belediyelerden alınmasına bağladı. Kocamaz, “Özellikle denetim yetkisi belediyelerden çıktıktan ve özel denetim firmalarına verildikten sonra bu tür olaylarla çok daha fazla karşılaşmaya başladık. Aslında denetim firmalarının da bir kurum tarafından denetlenmesi gerektiği çok açık bir şekilde görülüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu konularda biraz daha titiz davranmak zorundayız. Hatta yetkimizi de aşarak takip etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Denetim yetkileri olmadığı için şu anda belediye olarak yapabilecekleri bir şey olmadığını belirten Kocamaz, “Denetim firmalarını denetleme yetkisi bizde değil ama biz yetkimizi de aşarak bu konuda bu firmaların titiz davranmalarına yönelik bazı çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

“İHMAL OLDUĞU AÇIK”
İnşaatın firma yetkilisinin dün olay yerine gelmediğine de dikkat çeken Kocamaz, şöyle devam etti:
“Henüz firma yetkilisiyle görüşmedik ama oradaki edindiğimiz intiba bir ihmal olduğunu da açıkça gösteriyor. İşçi arkadaşlarımız yeni dökülen betonun üzerinde düzeltme yaparken zaten bu hadise gerçekleşmiş. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.”
Yorum Yazın