TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kuyumcu, soyguncuları durdurmak için havaya ateş açtı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, bir kuyumcu dükkanına müşteri kılığında giren 2 kişi, el çabukluğuyla yüzükleri değiştirdi. İşyeri sahibinin durumu fark etmesi üzerine kaçan hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.
Kuyumcu, soyguncuları durdurmak için havaya ateş açtı
ADIYAMAN / İHA - Edinilen bilgiye göre, Kahta’nın Mustafa Kemal Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, hırsızlık yapan iki kişiyi durdurmak isteyen işyeri sahibi havaya ateş açtı.

Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, 30 yaşlarında oldukları tahmin edilen bir kadın ve bir erkek saat 15.00 sularında Mustafa Karadağ adlı vatandaşın kuyumcu dükkanına geldi. Yüzük almak istediklerini söyleyen şahıslar işyeri sahibini oyaladıktan sonra yanlarında getirdikleri üç yüzüğü daha ağır olan üç yüzükle değiştirdi. Yüzüklerin değişik olduğunu fark eden işyeri sahibi hırsızlardan kendi yüzüklerini aldıktan sonra polisi aramak istedi. Bunun üzerine işyerindeki hırsızlar dışarı çıkarak kaçmaya çalıştı. Silahını alıp hırsızların arkasından dışarı çıkan ve durmalarını isteyen işyeri sahibi, hırsızlar durmayınca havaya ateş etti. Olay yerine gelen polisler park halindeki bir otomobile binip kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Aracın plakasının belirlendiği öğrenildi.

Yaşadığı olayı anlatan Karadağ, “Önce bir bayan geldi. Küpe falan baktı. Sonra da iki kişi geldi. Biri erkek, biri bayan. İkisi de 25 - 30 yaşlarında. Bana dedi yüzükleri çıkar, ben de yüzükleri çıkardım. Bu defa beni yanıltmak amacıyla kendi hafif yüzüklerini ağır yüzüklerle değiştirdiler. Ben de bunun farkına vardıktan sonra bırakıp kaçtılar. Durum bundan ibaret” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Yorum Yazın