TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Kuyumcu soygunu için 1 ay plan yapmış

Antalya'da geçen yıl cinayetle sonuçlanan kuyumcu soygununun faili Serdar Özlü (25), 2020'de gerçekleştirdiği kuyumcu soygununa ilişkin savcılıkta ifade verdi. Soygun için 1 ay plan yaptığını anlatan Özlü, tabancayı İstanbul'dan aldığını, internetten polis kıyafeti, kelepçe, silah, eldiven siparişi verdiğini, teslimat adresi olarak Denizli'yi gösterdiğini söyledi.
Kuyumcu soygunu için 1 ay plan yapmış
Serdar Özlü'nün gerçekleştirdiği biri cinayetle sonuçlanan iki kuyumcu soygunundan ilki, 17 Ekim 2020 günü, saat 09.30 sıralarında Güneş Mahallesi, Hastanesi Caddesi'ndeki Sevda Kuyumculuk'ta meydana geldi. Motosikletli Yunus timlerinin giydiği üniformadan giyen soyguncu, elindeki tabancayla kuyumcu dükkanına girdi. İş yeri sahibi Feyzi Bulce ve meslektaşı Şükrü Gülşen'i yere yatırıp, plastik kelepçeyle ellerini ve ayaklarını bağlayan soyguncu, 1 kilo altın çaldı. Soyguncu, daha sonra yoldan geçen bir otomobile binerek uzaklaştı. Şüpheli kayıplara karışırken, olay 'faili meçhul' olarak kayıtlara geçti.

İKİNCİ SOYGUN CİNAYETLE BİTTİ
29 Ekim 2021'de yine aynı mahallede bir kuyumcu soygunu daha yaşandı. Kuyumcu dükkanına giren kar maskeli soyguncu, iş yeri çalışanı Abuzer Atakan Gür'ü (48) tabancayla öldürüp, yaklaşık 2 kilo altını alarak kaçtı. Polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Ancak soyguncu bu kez de izini kaybettirdi. Şüpheli, 11 Kasım 2021'de İstanbul'dan Antalya'ya seyahat ettiği sırada Afyonkarahisar ilçesinde yakalandı ve 14 Kasım'da çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

1 AY ÖNCESİNDEN PLANLAMIŞ
Hakkında kendisini tanınmayacak şekle sokarak silahla 'nitelikli sağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından iddianame hazırlanan Serdar Özlü, 17 Ekim 2020 tarihinde polis kıyafetiyle yaptığı soygunun ayrıntılarını savcıya anlattı. Özlü, ilk soygunu 1 ay öncesinden planladığını belirterek, şöyle dedi: "Asıl hedefim, soygun anına kadar başka bir kuyumcuydu. Ancak soymayı planladığım kuyumcu kapalı olduğu için burayı tercih ettim. Soygunda polis kıyafeti kullanmaya karar verdim. İnternet üzerinden Yunus polis kıyafetleri sipariş ettim. Kargo yoluyla Denizli'ye gönderilmesini sağladım. Böylece siparişle bağlantımı koparmaya çalıştım. Kendi aracımla gidip, Denizli'den kıyafetleri teslim aldım. Yine aynı şekilde olayda kullandığım kask, koli bandı, eldiven, plastik kelepçe, palaska, silah kılıfı gibi eşyaları da internetten sipariş ettim. İstanbul'dan kurusıkıdan bozma, gerçeğe dönüştürülmüş silah aldım. Olay günü sabah erken saatlerde polis kıyafetlerini giyip, diğer aile bireylerine görünmeden evden çıktım. Kullandığım cep telefonunu ise takibe düşmemesi için evde bıraktım. Aracımı birkaç sokak ötede bıraktım. Aracı bıraktığım yerde kanalizasyon tüneline girip, orada 2 saat bekledim."
Yorum Yazın
  • ZEKİYE AYVAZ
    MEMLEKET SİCİLYA YA DÖNDÜ