TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Kuyuya düşen köpek operasyonla kurtarıldı

Kilis’te 25 metre derinliğindeki kuyuya düşen sokak köpeği itfaiye ve AFAD arama kurtarma ekipleri tarafından 1 saat süren operasyonla kuyudan çıkarılabildi.
Kuyuya düşen köpek operasyonla kurtarıldı
Ozan Koltuk - KİLİS / İHA - Edinilen bilgiye göre, İl Sağlık Müdürlüğü’nün alt tarafında daha önce bahçe sulamada kullanılan ve içerisinde su bulunmayan 25 metre derinliğe sokak köpeği düştü.

Sokak köpeğinin seslerini duyan vatandaşlar durumu İtfaiye, AFAD ile polise bildirdi. İtfaiye Arama Kurtarma ekibi, AFAD İl Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri ile polis olay yerine geldi. Kuyu çevresinde hiçbir tedbir ve tutunacak bir yer olmaması nedeniyle itfaiye ile AFAD arama kurtarma araçlarını kuyunun bulunduğu noktaya getirdi. Daha sonra üzerine özel kurtarma giysilerini giyen ekipler, kuyuya indi. İlk önce sokak köpeği halat yardımıyla giydirilen özel kurtarma kıyafeti ile kuyudan çıkarıldı. Bir hayli korktuğu gözlenen köpek, yeniden özgürlüğüne kavuştuğunu anlayınca hızla olay yerinden uzaklaştı.

Yaklaşık bir saat süren kurtarma operasyonu ile kuyudan çıkarılan sokak köpeğinin sağlık durumunun iyi olduğu gözlendi. Köpeğin ardından kurtarma ekipleri de halat yardımı ile kuyudan dışarı çıktı.

Öte yandan, benzer olayların yaşanmaması için 25 metre derinlikteki kuyunun kapatılması için çalışma yapılacağı bildirildi.
Yorum Yazın