TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Mali polis 6 lüks araca el koydu

İstanbul'da fiyatı düşük gösterilerek lüks tüketim ve gümrük vergisi düşük ödenen araçlara yönelik soruşturma kapsamında 6 lüks araca el konuldu.
Mali polis 6 lüks araca el koydu
İHA- Aynı soruşturma kapsamında geçen yıl şarkıcı Sibel Can'ın da aracına el konulmuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 yıl önce başlatılan soruşturma kapsamında, fiyatı düşük gösterilerek lüks tüketim ve gümrük vergisi düşük ödenen araçlara yönelik soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalarda, yurt dışından ithal edilen 6 lüks otomobil ve cipin fiyatı düşük gösterilerek daha az vergi ödendiği ve devletin zarara uğratıldığı tespit edildi. Söz konusu araçlara el koyan mali polis, lüks otomobil ve cipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ndeki otoparka getirdi. Soruşturma kapsamında, el konulan araçların sahiplerinin ifadesine başvurulacağı kaydedildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2010 yılında Selim I.'ya yönelik düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, şüphelinin el konulan cipinin evraklarında yapılan incelemede gümrük beyanıyla ilgili usulsüzlük olduğu belirlenmişti. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne devredilen soruşturmada, Selim I.'nın cipinin fabrika çıkış fiyatının altında bir rakamla gümrükten geçirilerek yurt dışından Türkiye'ye getirildiği, bu yöntemle gümrük ve lüks tüketim vergilerinin eksik ödendiği ve benzer yöntemle Türkiye'ye sokulan 300 lüks araç daha tespit edildiği belirlenmişti.

Başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu lüks araçlardan birini aldığı belirlenen şarkıcı Sibel Can da 1 Kasım 2012 tarihinde, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ifade vermeye gitmiş ve burada cipine el konulmuştu.
Yorum Yazın