TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Manavgat şelalesinde bulunan işletmeler sular altında kaldı

Manavgat ve çevresinde son günlerde etkili olan sağanak yağışlar Oymapınar, Manavgat ve Naras Barajlarında su seviyesinin yükselmesine neden oluyor.
Manavgat şelalesinde bulunan işletmeler sular altında kaldı
ANTALYA / İHA -  Barajlarda su seviyesinin yükselmesi ve hafta başından itibaren yeni yağışların beklenmesi nedeniyle DSİ tarafından Manavgat ve Naras barajlarından tedbir amaçlı olarak su bırakılmaya başlandı.
Manavgat ırmağına barajlardan su bırakılmasıyla birlikte Manavgat ırmağında su seviyesi yükselirken, Manavgat şelalesi ve Şelalede bulunan işletmeler sular altında kaldı. Manavgat şelalesini görmeye gelen yerli ve yabancı turistler karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlık yaşarken hayal kırıklığı içerisinde şelaleyi terk ettiler. Barajlardan su bırakılacağı konusunda gerekli uyarıların yapılması işletmelerin su baskınını en az zararla atlatmalarını sağladı.
Diğer taraftan, Manavgat ırmağında su seviyesinin yükselmesi ırmak üzerinde konuşlanan tur teknelerinin sahiplerini endişelendirdi. Tekne sahipleri teknelerini Manavgat köprüsüne ve ırmak kenarında bulunan iskelelere bağlayarak teknelerinin zarar görmesini engellemeye çalıştılar.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, aşırı yağışlar yüzünden Manavgat ve Naras Barajlarında su seviyelerinin yükseldiğini söyledi. Manavgat Irmağı’ndan saniyede 596 metreküp su geçtiğini kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat Barajı’ndan saniyede 200 metreküp, Naras Barajı’ndan da 50 metreküp su bırakılıyor. Kalan suda aşırı yağışlar nedeniyle diğer yerlerden Irmağa katılan sular" dedi.

Manavgat Irmağı üzerine yapılan Naras Barajı’nın taşkınları önlediğini kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Şu anda Irmaktan kaynaklanan herhangi bir taşkın tehlikesi bulunmuyor. Naras Barajı’nda 14 milyon metreküp su birikmiş durumda. Oymapınar ve Manavgat Barajlarıyla birlikte dağlardan gelen suyu engelleyebiliyoruz" diye konuştu
Yorum Yazın