TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Milas'ta hayvan hırsızlarına kameralı çözüm

Milas’ta, yıllardır küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan Mesut Gökbel, sık sık koyunlarının çalınması üzerine çareyi ahıra güvenlik kamerası taktırmakta buldu.
Milas'ta hayvan hırsızlarına kameralı çözüm
MUĞLA / İHA - Milas’ın Çallı mahallesinde oturan Gökbel ailesi, yıllardır küçükbaş hayvancılık ve tarımla geçimini sağlıyor. Ailenin büyük emeklerle besledikleri koyunlar hırsızların hedefi haline gelince aile güvenlik güçlerine başvurdu. Mesut Gökbel (47), güvenlik güçlerinin ve çevredekilerin tavsiyeleri üzerine güvenlik kamerası kullanma kararı aldı.

Uzun süre önce yaşanan ilk hırsızlıkta 9 koyunun çalındığını anlatan Gökbel, başından geçenleri şöyle aktardı; “Ailemin geçimini sağlamak için küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. Evimin hemen yanında ahır yaptırdım ve burada genellikle koyun besliyorum. Gündüz dağlarda koyunları otlatıyorum, akşam koyunları ahıra getiriyorum. Yaklaşık 10-15 sene önce gece geç saatlerde ahıra hırsız girdi. Bu olayda 9 koyunum çalındı. Güvenlik güçlerine bilgi vererek müracaatta bulundum. Daha sonra farklı zamanlarda sürekli hırsızlar ahıra girmeye başladı. İlk hırsızlıktan bu yana 5 defa ahıra hırsız girdi ve bu olaylar sonucunda yaklaşık 50-60 koyunum çalındı.”

“SÖKE’DE DAĞLARDA KOYUNLARIMI ARADIM”
Kar kış demeden koyunlarını otlattığını ve işine büyük emek verdiğini belirten çiftçi Gökbel; “Hırsızlar beni büyük zarara uğrattı. Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu bir takım şüphelilere ulaşıldı ve dava süreci başladı. Çalınan koyunlarımın Söke’ye satıldığı duyumunu aldım ve soluğu Söke’de aldım. Dağlarda koyunlarımı aradım” diye konuştu.

Yaşadığı son hırsızlığın ardından çözümü ahıra güvenlik kamerası taktırmakta bulan Gökbel, hırsızlara karşı en etkili önlemin güvenlik kamerası olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Çevremdekilerin tavsiyeleri üzerine ahıra dört güvenlik kamerası sistemi taktırdım. Ahırım 24 saat güvenlik kameralarıyla izleniyor ve bu görüntüler kayıt altına alınıyor. Çok şükür artık koyunlarım güvende.”
Yorum Yazın