TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

MİT TIR'ları davası

Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 4 savcı ile 1 albayın tutukluluklarının devamına karar verildi.
MİT TIR'ları davası
ADANA / İHA - Sanıkların avukatları mahkemede savunma yapmadı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay’ın yargılanmasına başlandı.

MİT TIR'larının durdurulması ve aranmasında görev alan cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Albay Özkan Çokay’ın avukatları Aziz Erbek, İsmail Ülken, Alp Değer Tanrıverdi, Ozan Varol, Mustafa Kökten ve Tolga Kaan Pataz, mahkeme heyetine müvekkillerinin ifadelerinin alınmasını istediklerini dile getirdi.

Avukatlar adına açıklama yapan Aziz Erbek, "Otuz gün önce tutuklanan savcıların, tutukluluğunun üzerinden 30 gün geçmesi nedeniyle tam anlamında yargıcılık oynandı. Yasanın açık hükmü ya tutuklananlar bizzat gelecek mahkemenin huzuruna yüz yüze ifadeler alınacak ya da görüntülü sistem denilen uygulamayla cezaevindeyken Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinde ifadelerinin alınması gerekiyor. Heyet sanki oyun oynuyoruz gibi açık açık bu maddeyi bildiği halde uygulamadı, çünkü belli ki heyet tutukladıkları savcıların haklılığından utanıyor. Tutuklanan savcılarla göz göze gelmek istemiyor. Biz bu nedenle yasanın bu açık hükmünü ihlal edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve haklarında manevi tazminat davası açacağımızı söyledik" dedi.

Savunma yapmadıklarını belirten Erbek, "Çünkü biz biliyoruz ki, savunma yapmış olsak dahi bu heyet tutukluluğu devam ettirecek. Tutuklamayı gerektiren tek bir neden yok, tek bir delil yok, bir tek delil koyamıyor heyet, amaç tamamen siyasidir. Seçimlerin olmasından sonra bu yargı içerisinde yer alanların pozisyon değişikliği de dikkate alınıyor belli ki tutukluluğun devamı ile ilgili verilecek hüküm tamamen durumu tamamen idare etmeye dönüşmüş durumda, bu durum idare edilmekten çıkacak. İnşallah bir gün yasaların uygulandığı, yargı bağımsızlığının tam şekilde uygulanır hale geldiği bir Türkiye’de beraber yaşayacağız" diye konuştu.

Avukatlar İsmail Ülken, Alp Değer Tanrıverdi, Ozan Varol, Mustafa Kökten ve Tolga Kaan Pataz de müvekkillerinin ifadeleri alınmadığı için savunma yapmadıklarını kaydettiler.
Yorum Yazın