TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Muğla'da kedi ve köpek katliamı

Muğla Milas’a bağlı Güllük Mahallesi’nde 2 köpek ile 3 kedi kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek katledildi. Köpeklerin sahibi ve hayvanseverler olaya büyük tepki gösterdi.
Muğla'da kedi ve köpek katliamı
İHA - Sık sık hayvanlara yapılan kötü muamele ile gündeme gelen Milas’a bağlı Güllük Mahallesi’nde geçtiğimiz gün 3 kedi ile 2 köpeğin kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek katledilmesi hayvanseverlerden büyük tepki çekti.

KAYBOLAN KÖPEĞİNİN ZEHİRLENDİĞİNİ ÖĞRENDİ
Sokaktan sahiplendiği ve ölümden döndürdüğü köpeği Minik ile 3 ay önce 20 günlükken kapısının önüne atılan 5 yavru köpekten birinin kayıp olduğunu fark eden Murat Tuğtekin, gece boyunca aradığı halde bulamadığı Minik’in ölüsüyle karşılaştı.

Kaybolan Minik’in ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Tuğtekin, yaşadığı acının tarifsiz olduğunu belirterek, "Benim iki tane sokaktan aldığım köpeğim vardı. O köpek yani şu an ölen köpek doğum yapmış diye bildirdiler. Onun çok kötü bir durumdan kurtardık ve daha sonra sahiplendik bir yavrusu ile birlikte yaklaşık 10 aydır buradaydı, yani Güllük’te. Bundan 3 ay önce de benim evimin yanındaki boş araziye 5 tane yaklaşık 20 günlük yavruyu getirip atmışlardı, onları da aldım ben yaklaşık 3 aydır onlara da bakıyordum" dedi.

"ÖLÜMDEN KURTARDIĞIM KÖPEĞİMİ BİRİSİ GELİP ÖLDÜRDÜ"
Yavru köpeğini hala bulamadığını ifade eden Tuğtekin, "Burada sorumlu olarak düşündüğüm insanlar var onları da jandarmaya bildirdim. Benim ölümden kurtardığım köpeğimi, birisi gelip öldürdü. Şikayetçi oldum, bunun üzerine tutanak tutuldu" ifadelerini kaydetti.

Zehirlenen köpeklerin sahibi Murat Tuğtekin, olayın Güllük’te yaşayan hayvan hakları aktivisti Sabiha Daşdemir ve tüm Bodrumlu hayvanseverler tarafından üzüntü ve tepkiyle karşılandığını söyledi.

3 KEDİNİN DE ZEHİRLENDİĞİ BELİRLENDİ
Köpekler aranırken sadece Tuğtekin’in köpeği Minik’in değil 3 de kedinin zehirlendiği ve bir kedinin hala yaşadığını belirlediklerini söyleyen Güllük Barınağı Gönüllüsü Sabiha Daşdemir, zehirlenen ve can çekişen kediyi hemen veterinere götürdüğünü ancak kediyi kurtaramadıklarını söyledi. Hayvanlara yapılan zulüm ve kötü muamelenin artık son bulmasını isteyen Daşdemir, yetkili mercilerin hayvan katliyle ilgili gereken yaptırımı uygulamalarını istedi.
Yorum Yazın