TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Muş'ta terör operasyonu, 3 tutuklama

Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Pkk/Kck silahlı terör örgütüne üye olmak suçu ve sözde özyönetim ilan eden şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 3 kişi tutuklandı.
Muş'ta terör operasyonu, 3 tutuklama
İHA - Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Muş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK Terör örgütüne yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalarda; silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında kesinleşmiş 3 Yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan bir kişinin yakalanarak gözaltına alındığı ve şahsın çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında kesinleşmiş 2 Yıl 4 ay 3 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahsın da yakalanarak gözaltına alındığı ve şahsın çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandığı ifade edildi. 

13 Ağustos 2015 tarihinde Varto ilçesinde sözde özyönetim ilan ederek, devlet iradesini tanımayacaklarını beyan eden bir şahsında da yakalanarak gözaltına alındığı ve şahsın çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı kaydedilen açıklamada, "Sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen bir kişi, yakalanarak gözaltına alınmış ve şahıs alınan ifadesi akabinde savcılıkça serbest bırakılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde toplam 3 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 1 şahıs ise savcılıkça serbest bırakılmıştır" denildi.  
Yorum Yazın