TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Nizip te telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Gaziantepin Nizip ilçesinde ikamet eden bir vatandaşı arayarak kendilerini savcı olarak tanıttıktan sonra para isteyen 2 şüpheliyi suçüstü yakaladı.
Nizip te telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı
Nizip’te yaşayan Murat Z. isimli vatandaşı arayan kişiler, kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı.

Arayan kişiler, Murat Z.’ye ait kimlik bilgilerinin ve banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyledi ve durumu düzeltmek için 50 bin TL para istedi. Ancak kendisini arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu fark eden Murat Z. durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine Murat Z.’nin işyerine giden polis, dolandırıcılarla tekrar Murat Z.’nin irtibata geçmelerini ve kendisinden istenen parayı vereceğini söylemesini istedi.

Polis, dolandırıcıları yakalamak için kılık değiştirerek Murat Z.’yi yakın takibe aldı. Dolandırıcılar, Murat Z.’den elindeki parayı sokakta bulunan çöp konteynerinin içine koymasını ve oradan uzaklaşmasını istedi. Murat Z. denileni yaparken, dolandırıcıların verdiği adreste bulunan polisler, parayı almak için çöp konteynerine gelen Mustafa P. (24) ile Hüseyin K. (22) isimli dolandırıcı şüphelilerini suçüstü yakaladı.

Emniyete götürülen 2 şüpheli, sorgulamalarının ardından nitelikli dolandırıcılık ve tehdit suçlarından adliyeye sevk edildi.
Yorum Yazın