TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Ordu'da bir doktor saldırıya uğradı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir doktor, hasta yakını tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Sözlü ve fiziki saldırıyı yapan saldırgan gözaltına alındı.
Ordu'da bir doktor saldırıya uğradı
İHA - Edinilen bilgiye göre, ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana bina 2. kat Üroloji servisinde, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalından Arş. Gör. Dr. Ahmet Yüce’ye görevi başındayken bir hasta yakını tarafından sözlü saldırıya maruz kaldı.

Sözlü saldırının ardından darp edilmek istenen doktorun imdadına beyaz kod uygulaması çalıştırılarak güvenlik görevlileri yetişti.

Olayın ardından saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

ODÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan yaptığı açıklamada, hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerinin son yıllarda günlük sıradan olaylar haline geldiğini söyledi.

Noyan, “Tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir ki, sağlık çalışanlarımız görevlerini büyük bir gayret ve fedakarlıkla yapmaktadırlar. Yaşanan bu tip olayların sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunda düşüşe sebep olacağı aşikardır. Konuyla ilgili tüm paydaşların, sağlıkta şiddetin son bulması noktasında daha hassas davranmaları gerekliliği artık zaruri bir hal almıştır.” dedi.
Yorum Yazın