TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Ordu'da sel felaketi 2 ölü, 1 kayıp

Ordu’da etkili olan sel ve heyelan sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişinin kayıp olduğu açıklandı.
Ordu'da sel felaketi 2 ölü, 1 kayıp
İHA - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sel felaketinden hasar gören bölgelerde incelemede bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, gece meydana gelen heyelan sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin ise kayıp olduğun açıkladı. Kurtulmuş, “Maalesef dün gece yenilenen sel felaketi sırasında 2 vatandaşımız vefat etti, bir vatandaşımızın kayıp olduğu belirtiliyor. İnşallah kayıp olan sağ olarak bulunur. Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki, ortaya çıkan zarar ziyan eksiksiz bir şekilde hükümetimiz tarafından giderilecektir” dedi.

Bu arada Ordu AFAD Müdürü Osman Işık ise yaptığı açıklamada, 4 Temmuz gecesi başlayan ve iki gündür aralıksız devam eden yağışlar sonucu Perşembe ilçesinin Tarlacık Mahallesi’nde saat 03.00 sıralarında heyelan meydana geldiğini belirtti. Işık, “Heyelan sonucu bir evde göçük oluştu. Ekiplerimiz, buradan bir bayan vatandaşımızı ölü olarak çıkardılar, 2 vatandaşımıza da yaralı olarak ulaştılar. Bu yaralılar sağlık ekiplerimize teslim edildi. Yine Perşembe ilçesi Yumrutaş Mahallesi’nde Alim Canbulut adlı vatandaşımız tarım arazisine giderken sele kapıldı. Kurtarılmaya çalışılıyor. Amca oğlu Mustafa Canbulut ise buradaki selde hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın