TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Polis, dolandırıcı kadını pazarcı kılığına girerek yakaladı

Adana'da semt pazarlarından 6 yaşlı kadının bileziğini alıp kayıplara karışan kadını, pazarcı kılığına giren polis suçüstü yakaladı.
Polis, dolandırıcı kadını pazarcı kılığına girerek yakaladı
ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde meydana geldi.

Bir kadın, Emek Mahallesi ve yakınlarındaki semt pazarlarında 6 yaşlı kadınının bileziğini yardım etme bahanesiyle alıp kaçtı.

Polis art arda dolandırıcılık olayı yaşanınca semt pazarlarında tebdili kıyafet ile önlem aldı. Polislerin kimi pazarcı oldu kimi pazara gelen yaşlı vatandaş oldu. Bir kadın polis ise koluna bilezikleri takıp, şalvar giyip başörtü takarak Emek Mahallesi'ndeki pazara gitti. Kadın dolandırıcının bilezikleri görmesini ve kendisini dolandırmaya çalışması için pazarda alışveriş yapmaya başladı.

Bu arada diğer sivil ekipler de pazarın dört bir tarafında pazarcı esnafı kimliğine büründü. Polis önlemleri en üst seviyeye çıkardığı sırada yaşlı bir kadının çantasından cüzdanını alan bir kadın suçüstü yakalandı.

Emniyete getirilerek sorgulanan kadın, isminin Nazmiye K. olduğunu söyledi. Polis bu arada pazarda bilezikleri çalınan kadınları emniyete getirerek kadını teşhis etmesini istedi. Kadınlar, kendilerini dolandıran kadının bu şahıs olduğunu söyledi. Polis yaptığı incelemede kadının asıl isminin Sultan B. (40) olduğunu, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğunu ve İzmir Cezaevi'nden kaçtığını belirledi.

Polis, Sultan B.'yi, 6 ayrı kadını dolandırmak ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından adliyeye sevk etti.

Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Karataş Kadın Cezaevi'ne gönderildi.
Yorum Yazın