TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Polis operasyonu 1 Milyonluk vurgunu son anda önledi

Yasadışı yollarla temin ettikleri kredi kart bilgileriyle sahte kredi kartı basarak dolandırıcılık yapan 7 kişilik bir şebeke çökertildi. Şebekenin yöntemle bugüne kadar 100 bin TL’lik dolandırıcılık yaptığı tespit edilirken yap...

Polis operasyonu 1 Milyonluk vurgunu son anda önledi

Yasadışı yollarla temin ettikleri kredi kart bilgileriyle sahte kredi kartı basarak dolandırıcılık yapan 7 kişilik bir şebeke çökertildi.

Şebekenin yöntemle bugüne kadar 100 bin TL’lik dolandırıcılık yaptığı tespit edilirken yapılan operasyonla 1 milyon TL’lik dolandırıcılığında son anda önüne geçildiği bildirildi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvuran bazı vatandaşlar, bilgileri dışında kredi kartı hesaplarından harcama yapıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalarda kredi kartlarından yapılan şüpheli görülen alışverişler inceleme altına alındı ve ardından hesapların boşaltıldığı ATM’lerin kamera kayıtları tek tek inceleme altına alındı.

ŞEBEKENİN ATM’LERE DÜZENEK KURDUĞU TESPİT EDİLDİ
Yapılan tespitlerde şüphelilerin ATM makinelerine düzenek kurarak vatandaşların kredi kart şifre ve bilgilerini kopyaladıkları ve ardından bastırdıkları sahte kartlarla harcama yaptıkları tespit etti.

Soruşturmayı derinleştiren polis, şüphelilerin kimlik bilgileri ve eşkallerini tespit ettikten sonra Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ve Esenyurt'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda şebeke üyesi 7 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 5 adet kart kopyalama düzeneği, 6 kamera düzeneği, 35 sahte kredi ve banka kartı, 12 sahte kimlik, 4 hard disk, 3 diz üstü bilgisayar, 13 cep telefonu ve 2 bin 940 lira ele geçirildi.

Bankalar ve mağdurların verdiği bilgilerin ardından yapılan tespitlerde, şüphelilerin bugüne kadar vatandaşların hesaplarından 100 bin lira çektikleri belirlendi.

Emniyet müdürlüğünde sorgu ve işlemleri tamamlanan 7 kişi bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Yorum Yazın