TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Rusya’daki maden kazasıyla ilgili 5 kişi hakkında geçici tutuklama kararı

Rusya’da geçtiğimiz perşembe günü 52 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasıyla ilgili aralarında maden işletmesinin müdürü de dahil toplam 5 kişi hakkında geçici tutuklama kararı verildi.
Rusya’daki maden kazasıyla ilgili 5 kişi hakkında geçici tutuklama kararı
İHA - Rusya’nın güneyindeki Kemerovo bölgesinde yer alan ve en az 285 işçinin bulunduğu Listvyazhnaya kömür madeninde geçtiğimiz perşembe yangın çıkmış, 6’sı kurtarma görevlisi toplam 52 kişi hayatını kaybetmiş, 4’ü ağır 60 kişi yaralanmıştı.
Rusya Soruşturma Komitesi tarafından maden kazası ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, maden işletmesinin müdürü Sergey Makhrakov, yardımcısı Andrey Moostvov, madenin yangın çıkan bölümünden sorumlu müdür Sergey Gerasimenko’nun 25 Ocak 2022’ye kadar, Çevre, Teknoloji ve Nükleer Denetleme Federal Servisi’nin (Rostekhnadzor) madeni denetlemeden sorumlu yetkilileri Sergey Vinokurov ve Viaçeslav Semykin’in ise 26 Ocak 2022’ye kadar geçici olarak tutuklu kalmasına karar verildi.

MADENDEN 5 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI
Madende hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerini çıkarma çalışmaları devam ediyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin 5 numaralı maden bölmesine 4 kilometre daha yaklaştığı ve bu sırada 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı. Açıklamada, ulaşılan cansız bedenlerin 2’sinin madencilere 3’ünün kurtarma görevlilerine ait olduğu ifade edildi.

Kemerovo Bölge Valisi Sergey Tsivilev, "Toplam 5 kişinin cesedi daha yeryüzüne çıkarıldı. Bu kişilerin kimlik tespiti aileleri davet edilerek yapılacak. Bölmede kalan diğer cesetlere ulaşılması için su pompaları ile tahliyeler yapılıp içeriye temiz hava veriliyor" dedi.
Yorum Yazın