TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Sahte polisten şaşırtan cevap

Bursa’da kendisini polis olarak tanıtan ve bir kadının 160 bin lirasını alan şüpheli yakalandı.
Sahte polisten şaşırtan cevap
Ozan Koltuk - 10 gün önce aynı suçtan dolayı cezaevinden yeni çıktığı belirlenen şüphelinin, gazetecilerin, 'Kaç para dolandırdınız?' sorusuna, “500 bin lira dolandırdım” demesi dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden S.B.’yi (72) kendisini polis olarak tanıtan bir kişi aradı. Sahte polis, S.B.’ye, “Hesabının terör örgütüne finansman sağladığı tespit edildi. Hesabındaki paraları çekip bize vermelisin. Zaten o paraların seri numaraları belli. Biz paraları kontrol ettikten sonra sana geri vereceğiz. Bize inanmıyorsan 155’i arayabilirsin” dedi. Bunun üzerine 155 polis hattını arayan S.B., telefona yine aynı şahsın bakması üzerine dolandırıcılara inandı.

160 BİN LİRA KAPTIRDI
Şüpheli, S.B.’nin evine S.A.’yı (43) yolladı. S.A., S.B.’ye iletişimi kopartmamak için siyah bir cep telefonu verdi. Ardından bankaya giden S.B., hesabındaki 160 bin lirayı çekerek evine gelen S.A.’ya verdi. Bir süre sonra şüphelilere ulaşamayan S.B., dolandırıldığını anlayarak, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine müracaatta bulundu.

10 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ
Bunun üzerine harekete geçen ekipler, mahalle ve banka çevresinde bulunan yaklaşık 40 güvenlik kamerasını inceledi. Şüphelinin bir çok dolandırıcılıktan kaydı bulunan ve 10 gün önce aynı suçtan dolayı cezaevinden çıktığı tespit edilen S.A. olduğu belirlendi. Ekipler, yaptıkları araştırmalar sonucunda S.A.’nın Ankara’da olduğunu tespit etti. Yapılan operasyonunun S.A., gözaltına alındı.

S.A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, adliyeye sevk edilirken, gazetecilerin, 'Kaç para dolandırdınız?' sorusuna, “500 bin lira dolandırdım” diyerek karşılık verdi.
Yorum Yazın